Nogomet

Zaccheroni: "Preuzimam odgovornost, a ostajem li izbornikom znat će se nakon povratka u Japan"

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.06.2014.
Zaccheroni: "Preuzimam odgovornost, a ostajem li izbornikom znat će se nakon povratka u Japan"
Foto: EPA

Japan Alberta Zaccheronija i u svom trećem pokušaju nije uspio stići do pobjede u Brazilu. Teško je bilo očekivati da će azijski predstavnik u tom naumu uspjeti baš protiv neporažene Kolumbije, iznenađenje u konačnici nije kreirano i Japanci se od Svjetskog prvenstva opraštaju s dva poraza i remijem...

Japanski nogometaši u prvom su kolu svladani od Obale Bjelokosti, uslijedio je remi bez pogodaka protiv Grčke u kojem Alberto Zaccheroni svoje igrače nije štedio kritika, posebno na račun brzine koja bi im trebala biti prednost u odnosu na protivničke sastave da bi čitavu brazilsku priču zaključili najuvjerljivijim porazom.

Kolumbija je slavila s 4:1, a iako su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena preko Shinjija Okazakija stigli do poravnanja, nada u pozitivan rezultat trajala je svega deset minuta nastavka.

"I dalje sam uvjeren da sam u Brazil sa sobom poveo odličnu momčad koja je mogla i morala napraviti puno više. Kao trener, preuzimam odgovornost za ispadanje i upisane loše rezultate", tim je riječima 61-godišnji talijanski stručnjak otvorio konferenciju za medije nakon posljednjeg nastupa na SP-u.

Njegova je vrsta u utorak imala težak zadatak, no bez obzira na to što najsnažniju momčad skupine nisu uspjeli svladati, igra se, kaže Zaccheroni, popravila u odnosu na prethodne dvoboje. "Nakon rezultata kakve smo upisali u prva dva susreta nismo imali drugu mogućnost nego dati maksimum od sebe i pokušati iznenaditi lidera naše skupine. Smatram da smo igrali bolje, a to se posebno odnosi na prvih 45 minuta igre."

U komentaru na sve tri predstave i dojam koji je njegova vrsta ostavila u Brazilu, Talijan priznaje kako su očekivanja bila veća, ali kako je pristup bio pogrešan. A hoće li i nakon ispadanja sa SP-a ostati u dosadašnjoj ulozi, znat će se nakon povratka u Japan.

"Nažalost po nas, nismo ovom natjecanju pristupili na ispravan način te time nismo uspjeli niti stići do naše prepoznatljive igre u prve dvije utakmice. Ova je momčad mogla više, bolje, puno bolje. Po povratku u Japan sastat ću se s čelnim ljudima i zajedno ćemo donijeti odluku o nastavku suradnje ili prekidu iste. Tada ćete o svemu biti obaviješteni. Jednostavno smatram jedinim ispravnim nešto takvo prvo prokomentirati unutar same momčadi."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 17:45
    Zaccheroni je imao kvalitetnu skupinu igrača i nikako neprolaznu grupu, i s obzirom na prikazanu igru na prvenstvu, otkaz je sasvim logičan. Prosječan i precijenjen trener i mislim da bi japan s boljim stručnjakom na klupi napravio puno više.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 14:38
    izgleda da svi izbornici koji su ispali preuzimaju odgovornost, osim naravno legendarnih balkanac, citaj susic i kovac( da moj niko ti jesi balkanac nazalost), njima je uvik neko trci kriv
    Obrisan korisnik