Nogomet

Pekerman: "I ubuduće zadržati identitet velikih radnika, ne smeta nam što radimo u tišini"

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.06.2014.
Pekerman: "I ubuduće zadržati identitet velikih radnika, ne smeta nam što radimo u tišini"
Foto: EPA

Nogometaši Kolumbije s devet bodova na kontu opraštaju se od grupne faze Svjetskog prvenstva i okreću se susretu osmine finala protiv Urugvaja. Nakon Grčke i Obale Bjelokosti u trećem kolu Skupine C svladali su i Japan...

Sastav Josea Pekermana nastavlja svoj put u Brazilu i to sa savršenim učinkom. Tri utakmice, tri pobjede od čega dvije uvjerljive s tri pogotka razlike. Iako su izabranici Alberta Zaccheronija u sudačkoj nadoknadi uspjeli izjednačiti, nastavak je pripao Južnoamerikancima koji su na kraju s 4:1 visoko slavili.

"Iznimno smo sretni, izašli smo kao pobjednici iz jedne teške utakmice, baš kako smo i očekivali. Bili smo puni samopouzdanja jer smo još jednom dokazali kakva je Kolumbija momčad. Divno je imati igrače poput ovih. Posebna je zadaća pripremiti momčad za natjecanja poput Svjetskog prvenstva. Moji su igrači usvojili sve što sam im zadao, znaju da trebaju ići punim intenzitetom, da trebaju biti maksimalno koncentrirani i da moraju igrati kao kolektiv."

Izbornik Kolumbije nakon pohvala čitavoj svojoj svlačionici još je kratko prokomentirao status svoje vrste u javnosti okarakteriziravši je kao velike radnike iz sjene.

"I ubuduće moramo zadržati ovaj nivo jednako kao i naš identitet. Identitet grupe ljudi koja se ne boji rada, i kojoj ne smeta što radi u tišini, sjeni. Igrači razumiju moj sistem, od onih u prvoj postavi do sve do jednog na klupi, pokazali su to na ove tri utakmice i zbog toga imamo rezultat kakav imamo", komentirao je Pekerman uz pohvalu Jamesu Rodriguezu, autoru posljednjeg pogotka: "Ono što je Rodriguez danas prikazao jednostavno preslikava upravo ono što mi od njega i očekujemo."

Na kraju konferencije za novinare argentinski stručnjak dao je i svoj pogled u budućnost, a tamo njegove izabranike kao prva prepreka čeka Urugvaj. "Nisam pogledao niti jednu utakmicu Urugvaja na Prvenstvu jer sam želio biti fokusiran isključivo na prvog idućeg protivnika, ali ne trebam niti govoriti da idemo u borbu s jednim od najsnažnijih južnoameričkih timova, ako ne i u svijetu. Urugvaj ima mnogo iskusnih igrača koji ne znaju za odustajanje."

SP 2014, Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Japan1:4Kolumbija
Grčka2:1Obala Bjelokosti
1Kolumbija 39:2+79
2Grčka 32:4-24
3Obala Bjelokosti 34:5-13
4Japan 32:6-41

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!