Nogomet

Messi: "Moramo nastaviti ovim putem"; Keshi: "Leo Messi je s Jupitera!"

Davor Mikulić • srijeda, 25.06.2014.
Messi: "Moramo nastaviti ovim putem"; Keshi: "Leo Messi je s Jupitera!"
Foto: EPA

U susretu nakon kojeg su obje momčadi prošle svoju grupu još jednom je briljirao Lionel Messi. Nova dva pogotka, s kojima je došao do brojke od četiri na ovom prvenstvu, donijela su mu nove velike pohvale...

Nigerijski izbornik Stephen Keshi u više je navrata proteklih dana i tjedana govorio kako se u njegovoj zemlji priznaje samo i jedino uspjeh. Nakon remija i pobjede, u susretu s Argentinom trebao mu je bod ili mala pomoć Bosne i Hercegovine kako bi Nigerija prošla skupinu. Prvo se nije ostvarilo, ali drugo ipak jest pa je prvi put još od 1998. godine i Francuske njegova reprezentacija izborila plasman među šesnaest najboljih.

Krajnjim rezultatom mogao je biti zadovoljan, ali ne i nastupom u prvom poluvremenu. „U prvom dijelu pokazali smo previše respekta prema Argentini i to mi se nije svidjelo. Zbog toga smo i izgubili ovu utakmicu, ali u nastavak smo ušli puno agresivnije. Tada smo pokušali igrati naš nogomet i kontrolirati igru. To je naš stil, kružili smo loptom i otvarale su se mogućnosti. Zaista, nije mi jasna igra u prvom dijelu, ali dobro je što su igrači u nastavku zaigrali onako kako znaju“, riječi su nigerijskog izbornika koji je svom današnjem protivniku poželio sreću u daljnjem dijelu prvenstva.

Nije bilo načina da izbjegne dodati koju riječ o dvostrukom strijelcu Argentine pa je zato Messija jednostavno nazvao igračem s neke druge planete. „On je stvarno pakleni igrač i od toga se ne može pobjeći“, rekao je Keshi i dodao: „On je blagoslovljen, Messi je s Jupitera“.

Hvalospjeve na račun svog najboljeg igrača imao je i argentinski izbornik Alejandro Sabella. „On uvijek dolazi s nečim novim. Toliko je velik igrač, toliko dobar da može učiniti ono što nitko niti ne očekuje“. Međutim, zadovoljan je Sabella bio i reakcijom Ezeqiela Lavezzija koji je svoju priliku dobio umjesto Sergija Aguera. „Na našu sreću, imamo igrače koji mogu uči i napraviti puno. To je pokazao Pocho danas. Ušao je nakon ozljede Aguera i bio odličan, aktivan i sjajno odigrao“.

Možda bi nigerijski vratar Enyeame još koji put išao po loptu u svoju mrežu, ali na njegovu sreću, Leo Messi je iz igre izašao gotovo pola sata prije kraja susreta. Naravno, nije htio Sabella riskirati eventualnu ozljedu, ali nije htio niti umornog igrača u idućoj utakmici.

„Igrali smo protiv momčadi koja je htjela igrati. Mislim da smo vidjeli dobru Argentinu“, rekao je Messi i dodao na kraju: „Moramo samo nastaviti ovim putem“.

SP 2014, Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nigerija2:3Argentina
Bosna i Hercegovina3:1Iran
1Argentina 36:3+39
2Nigerija 33:304
3Bosna i Hercegovina 34:403
4Iran 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!