SP 2014, Skupina F, 3. kolo, 25.06.2014, 18:00 h, Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, gledatelja: 43.285
Suci: Nicola Rizzoli (Italija), Renato Faverani (Italija), Andrea Stefani (Italija)
Nigerija
Nigerija
Ahmed Musa 4', 47'
2:3(1:2) Argentina
Lionel Messi 3', 45'+1'
Marcos Rojo 50'
Argentina

Video: Argentina svladala Nigeriju, Afrikanci ipak u osmini finala

Branimir Korać • srijeda, 25.06.2014.
Video: Argentina svladala Nigeriju, Afrikanci ipak u osmini finala
Foto: EPA

Unatoč porazu u susretu posljednjeg kola u skupini F Svjetskog prvenstva, Nigerija je prošla u osminu finala. Argentina ju je svladala s 3:2, no u Salvadoru je BiH bila bolja od Irana što je Nigeriji donijelo drugo mjesto...

Nigerija
Argentina
Nigerija
Argentina
1
Vincent Enyeama
2
Joseph Yobo
5
Efe Ambrose
 
Ahmed Musa
8
Peter Odemwingie
(do 80')
9
Emmanuel Emenike
 
John Obi Mikel
13
Juwon Oshaniwa
 
Ogenyi Onazi
18
Michael Babatunde
(do 66')
 
Kenneth Omeruo
Pričuvni igrači
20
Ukechukwu Uchebo
66'
19
Uche Nwofor
80'
 
Trener
Stephen Keshi
1
Sergio Romero
2
Ezequiel Garay
4
Pablo Zabaleta
5
Fernando Gago
 
Angel Di Maria
 
Gonzalo Higuain
(do 90')
 
Lionel Messi
(do 63')
 
Javier Mascherano
 
Marcos Rojo
17
Federico Fernandez
 
Sergio Agüero
(do 38')
Pričuvni igrači
22
Ezequiel Lavezzi
38'
19
Ricardo Alvarez
63'
 
Lucas Biglia
90'
Trener
Alejandro Sabella

Nigerijci su tražili bod u susretu s Argentinom ili pomoć Bosne i Hercegovine koja je trebala izaći neporažena iz dvoboja s Iranom. Na kraju su se morali pouzdati u Sušićevu reprezentaciju te su unatoč porazu prošli dalje.

Nigerija je u utakmicu ušla kao jedina reprezentacija koja dosad nije primila pogodak, međutim nije dugo izdržala. U trećoj minuti Vincent Enyeama morao je po loptu u mrežu.

Loptu u 16 metara dobio je Angel Di Maria koji je došao sam pred vratara Nigerije, no pogodio je vratnicu nakon čega se lopta odbila na desetak metara gdje je natrčao Leo Messi i snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu. To je bio njegov deveti gol za Argentinu u posljednjih osam susreta te treći udarac u okvir gola na SP-u u Brazilu i treći pogodak.

Međutim svega minutu trajalo je slavlje Argentinaca. Babatunde je na lijevoj strani odlično uočio Ahmeda Musu, ovaj sjajno cilja suprotni kut gola Romera nakon što ga je Zabaleta malo podcijenio i ostavio mu previše prostora. Po prvi put u povijesti svjetskih prvenstava dogodilo se da su obje momčadi postigle pogodak u prvih pet minuta.

Igralo se vrlo dobro u početku i u devetoj minuti Argentina je imala još jednu veliku priliku. Ovaj put je Gonzalo Higuain došao sam pred Enyeamu, međutim njegov udarac otišao je malo pokraj gola.

Uslijedilo je razdoblje mirnije igre, Nigerija se dobro branila i Argentina više nije tako lako ulazila u prilike.

Nakon točno pola sata igre Enyeama je bio na novom ispitu. Raspoloženi Di Maria odlično je pucao s 25 metara ciljajući donji desni kut, ali nigerijski vratar iščupao je loptu iz samog kuta i izbio je u korner, a u završnici prvog dijela Enyeama je krasno obranio i pokušaj Messija iz slobodnog udarca.

Drugi pokušaj Messija iz slobodnjaka niti Enyeama nije uspio obraniti. Sjajno je s 20 metara Messi prebacio živi zid, pogodio sami kut i Enyeama je bio bez šanse te se na odmor otišlo s vodstvom Argentine 2:1.

Sjajni Musa na izvrstan način otvorio je i drugo poluvrijeme. Još jednom je pobjegao argentinskoj obrani, došao pred Romera i rutinski pogodio za poravnanje na 2:2.

Međutim, kako je počela utakmica, tako je počelo i drugo poluvrijeme. Još jedan brzi gol, ovaj put strijelac je bio Marcos Rojo koji je postigao svoj prvi pogodak u dresu reprezentacije. Lavezzi je izveo korner, Garay je tek malo dodirnuo loptu glavom, a Rojo je iza njega nogom poslao loptu u mrežu.

Nakon sat vremena igre travnjak je napustio raspoloženi Messi kojeg je zamijenio Alvarez, što je zasigurno razveselilo Nigerijce, međutim nikako ih nije mogla razveseliti ozljeda Babatundea kojem je već na travnjaku imobilizirana ruka i pitanje je hoće li moći nastupiti u osmini finala.

Nigerija je pokušavala doći do pogotka, međutim nije uspjela ući u čistu priliku dok su s druge strane Lavezzi, Garay i Di Maria opasno prijetili Enyeami i Argentina je mogla doći i do četvrtog pogotka.

Do kraja susreta pogodaka više nije bilo, Argentina je odnijela pobjedu, no Nigerija je unatoč tome prošla u osminu finala.

SP 2014, Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nigerija2:3Argentina
Bosna i Hercegovina3:1Iran
1Argentina 36:3+39
2Nigerija 33:304
3Bosna i Hercegovina 34:403
4Iran 31:4-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2014. u 15:09
    nadam se da ce se taj ostatak argetinske ekipe dignuti i da ce ih messi odvesti bar u finale ( pogotovo jer nemaju opasan zdrijeb , izuzev nizozemske) jer je zasluzio da bude uz bok velicinama kao maradona, pele i garincha , nije zasluzio da gase stalno proziva kao sta je napravio na svjetskim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.06.2014. u 13:32
    usporedba ti je vjerojatno točna, capello se danas ide spremiti za let natrag u rusiju.
    cameosis
  • vrane18026.06.2014. u 02:00
    Slobodnjak preko živog zida Malo je takvih majstora.
    vrane180
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 23:10
    94 Amunike i Finidi,strasna krila
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2014. u 22:42
    Samo da dopunim: Yekini, Uche Okechukwu, Adepoju, Amokachi... stasna ekipa
    Obrisan korisnik