Tenis

Đokovića uplašio pad, uvjerljivi Murray i Radwanska, još jedan poraz Na Li

Branimir Korać • subota, 28.06.2014.
Đokovića uplašio pad, uvjerljivi Murray i Radwanska, još jedan poraz Na Li
Foto: EPA

Petak je u Wimbledonu donio dovršetak drugog kola i prve mečeve trećeg kola u konkurenciji tenisača i tenisačica. Prvi nositelj Novak Đoković i treći nositelj Andy Murray slavili su bez gubitka seta dok je u ženskom turniru razočarala Na Li...

Prvi nositelj Wimbledona Novak Đoković svladao je Gillesa Simona potpuno očekivano u tri seta. Međutim Đokovića je više zabrinuo pad u trećem setu kada je morao zatražiti i liječnički time-out. Nakon meča je potvrdio kako ipak nije riječ o ozbiljnijem problemu i trebao bi biti potpuno spreman već za sljedeći meč.

"Kod pada sam osjetio bol u ramenu, nakon što sam ustao nešto je 'kliknulo' i uplašio sam da nisam iščašio rame ili nešto slično. Srećom nema značajnijih oštećenja koja bi mi stvorila problem. Bio sam već na snimanju i čini se sve u redu", potvrdio je Đoković nakon meča.

S odličnim nastupima nastavio je Andy Murray koji je odigrao još jedan impresivan meč i ponovno u tri seta slavio. Ovaj put nadigrao je Roberta Bautistu Aguta i tako je osmi put u posljednjih devet godina prošao u četvrto kolo Wimbledona. Pogodio je 11 aseva i 44 winnera, dovoljno za slavlje protiv španjolskog zemljaša.

"Iza mene je dobar tjedan s tri kvalitetna meča i sada se mogu odmoriti i pripremiti za ponedjeljak. Bit će teško, Anderson igra možda najbolji tenis u karijeri, visok je i snažan s jakim udarcima i morat ću biti vrlo čvrst", rekao je Murray.

20. nositelj Kevin Anderson u pet setova bio je bolji od Fabija Fogninija. Fognini je imao prednost 2-1 u setovima, međutim Anderson je na kraju kapitalizirao brojne pogreške Talijana u četvrtom i petom setu i otišao do pobjede. Problema nije imao Jo-Wilfried Tsonga koji je lakoćom svladao Jimmyja Wanga. Francuz je vrlo malo griješio i to mu je donijelo lagan posao u tri seta.

Zaostali meč drugog kola odradili su Santiago Giraldo i Marcel Granollers, a Kolumbijac je slavio u pet setovima i po prvi put u karijeri prošao u treće kolo Wimbledona. U treće kolo prošao je i Jerzy Janowicz koji je u meču punom amplituda odnio pobjedu protiv borbenog Lleytona Hewitta. Australac se vratio iz minusa 2-0 u setovima, međutim u petom nije imao snage za potpuni preokret.

Pet setova trebao je za pobjedu i Grigor Dimitrov u susretu protiv Aleksandra Dolgopolova. U maratonskom dvoboju Dimitrov je imao više snage i u petom setu iskoristio je pad Ukrajinca.

U konkurenciji tenisačica dosta muke imala je Simona Halep protiv Lesije Tsurenko. Ukrajinka je snažnim udarcima stvarala dosta problema Halep, dosta toga je pogodila i odvela je meč u treći set. Ipak tamo je Halep imala dovoljno mirnoće za završiti posao i dočekati dvoboj protiv Belinde Bencic.

"Ona nema što za izgubiti protiv mene, ali niti ja protiv nje jer sam prvi put u trećem kolu Wimbledona. Na travi je uvijek teško igrati, borit ću se i nadati se pobjedi. Očekujem vrlo težak meč, čula sam da je jako dobra i snažna igračica i da ima dosta sličnosti u našoj igri", rekla je Halep o svojoj sljedećoj protivnici.

Veliko razočaranje doživjela je Na Li koja je kao i u Roland Garrosu neočekivano rano ispala. Tamo ju je šokirala Kristina Mladenovic, a u Londonu Barbora Zahlavova Strycova u tijesnom meču u dva tie-breaka.

"Ponekad nisam znala kako bih odigrala poen, posebno u važnim trenucima. Napravila sam puno pogrešaka, kada je trebalo nešto odigrati, nisam znala kako to napraviti. Tijekom cijelog meča sam samo čekala na pogrešku protivnice što ovdje nije prošlo", priznala je Kineskinja.

Više od dva i pol sata trajao je triler u kojem je Petra Kvitova uspjela svladati Venus Williams. U sjajnom dvoboju Kvitova je nakon gubitka prvog seta, uspjela odličnom igrom u tie-breaku izboriti treći set i tamo slaviti sa 7:5. Williams je tijekom trećeg seta imala više problema na servisu i kada se ukazala prva break prilika, Kvitova je to iskoristila.

"Bila je to definitivno velika bitka. Znam da Venus može igrati sjajno na travi i to je pokazala. Sjajno je servirala, u cijelom meču bila su samo dva breaka i jako sam sretna što sam prošla tu prepreku."

Nikakvih problema nije imala Agnieszka Radwanska koja je i imala najlakšu protivnicu. Igrala je protiv Portugalke Michelle Larcher de Brito i slavila uz samo dva izgubljena gema. Portugalska kvalifikantica ispraćena je iz turnira za manje od sat vremena.

Lucie Šafarova po prvi put u karijeri prošla je u četvrto kolo Wimbledona. Samo jednom bila je u trećem kolu, a sada je tamo upisala pobjedu protiv favorizirane Slovakinje Dominike Cibulkove u dva seta.

Wimbledon, tenisači, drugo kolo:
Santiago Giraldo (Kolumbija) - Marcel Granollers (Španjolska) 4:6, 7:6(2), 1:6, 6:1, 7:5
Jerzy Janowicz (Poljska, 15) - Lleyton Hewitt (Australija) 7:5, 6:4, 6:7(7), 4:6, 6:3

Wimbledon, tenisači, treće kolo:
Kevin Anderson (Južna Afrika, 20) - Fabio Fognini (Italija, 16) 4:6, 6:4, 2:6, 6:2, 6:1
Novak Đoković (Srbija, 1) - Gilles Simon (Francuska) 6:4, 6:2, 6:4
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 14) - Jimmy Wang (Kineski Tajpeh) 6:2, 6:2, 7:5
Leonardo Mayer (Argentina) - Andrej Kuznjecov (Rusija) 6:4, 7:6(1), 6:3
Grigor Dimitrov (Bugarska, 11) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina, 21) 6:7(3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1
Jeremy Chardy (Francuska) - Sergij Stakhovski (Ukrajina) 6:3, 6:7(4), 6:3, 6:0
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 6:2, 6:3, 6:2

Wimbledon, tenisačice, drugo kolo:
Belinda Bencic (Švicarska) - Victoria Duval (SAD) 6:4, 7:5
Simona Halep (Rumunjska, 2) - Lesia Tsurenko (Ukrajina) 6:3, 4:6, 6:4

Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Ekaterina Makarova (Rusija, 22) - Carolina Garcia (Francuska) 7:5, 6:3
Barbora Zahlavova Strycova (Češka) - Na Li (Kina, 2) 7:6(5), 7:6(5)
Shuai Peng (Kina) - Lauren Davis (SAD) 0:6, 6:3, 6:3
Tereza Smitkova (Češka) - Bojana Jovanovski (Srbija) 4:6, 7:6(5), 10:8
Lucie Šafarova (Češka, 23) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 10) 6:4, 6:2
Petra Kvitova (Češka, 6) - Venus Williams (SAD, 30) 5:7, 7:6(2), 7:5
Agnieszka Radwanska (Poljska, 4) - Michelle Larcher de Brito (Portugal) 6:2, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.06.2014. u 14:51
    Uzima ovo nole
    Obrisan korisnik