Nogomet

Jorge Sampaoli: "Ponosan sam, predstavili smo Čile na čudesan način"

Davor Mikulić • subota, 28.06.2014.
Jorge Sampaoli: "Ponosan sam, predstavili smo Čile na čudesan način"
Foto: EPA

Sjajno drugo poluvrijeme, kao i produžetke, odigrali su Čileanci u susretu osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Brazila i na kraju im je jako malo nedostajalo do zaista velikog postignuća. Mnogi će žaliti za ovom prilikom, no svojom predstavom ne smiju biti razočarani...

Vjerojatno najponosniji čovjek poslije utakmice s Brazilom bio je čileanski izbornik. Njegovi igrači pružili su sjajnu igru, imali vrlo dobrih prilika, no u izvođenju jedanaesteraca su ipak zakazali. Brazil je slavio prolazak, a kod Čileanaca je ostao dojam kako se moglo i trebalo puno više.

„Moram biti ponosan na svoju momčad i Čile. Ova reprezentacija predstavila je državu u vrlo dobrom svijetlu. Najbitnije je da smo se borili i odigrali odličnih 120 minuta“, rekao je Sampaoli te nastavio u istom smjeru: „Mislili smo da će ova utakmica završiti drugačije, nismo se nadali jedanaestercima i tražili smo pobjedu. Predstavili smo Čileance na prelijep i čudesan način. Da smo imali priliku postići još jedan pogodak, bilo bi to sjajno“.

Cijelo prvenstvo Čileanci su bili odlični, grupu sa Španjolcima i Nizozemcima prošli sa šest bodova i nema dileme kako su zaslužili i više od ovoga, ali domaćin je ipak imao malo više sreće. „Danas smo tužni, ali nakon što prođe neko vrijeme cijeniti ćemo ovaj uspjeh. Neki igrači su riskirali svoje zdravlje za ovo i ja im ne mogu ništa zamjeriti“, zaključio je zadovoljni, a opet razočarani Jorge Sampaoli.

Prije kraja regularnog dijela utakmice igru je napustio Arturo Vidal, jedan od igrača na koje je ciljao izbornik Sampaoli. Na njegovo mjesto došao je Pinilla koji je mogao odlučiti pobjednika u posljednjoj minuti, no ispriječila se greda. „Igrali smo dobro, ali sreća nije bila na našoj strani. Lopta jednostavno nije htjela u mrežu... Svi smo ostavili srce i dušu na terenu, mislim da nakon svega imamo razloga biti zadovoljni“, dodao je Arturo Vidal.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 09:14
    Kad sam ja rekao da je alžirac Taider bolji od Kovačića u Inteu svi su me popljuvali, jer naravno Kovačić je naš i veliki je talent, za Inter dosada nije ništa previše napravio osim ove zadnje utakmice protiv Lazia ti je dao 2 jako dobre lopte, a ovo ostalo ništa. Za Hrvatsku je jedino izvozao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben29.06.2014. u 08:28
    Gledam sinoć, Čileance kako se bore i sjetim se našeg Kovačića, kako pri 0:1 protiv Meksika, lagano trčkara i vraća loptu unazad.
    litleben