Nogomet

Julio Cesar: "San je slaviti s Brazilcima"

Davor Mikulić • subota, 28.06.2014.
Julio Cesar: "San je slaviti s Brazilcima"
Foto: EPA

Reprezentacija Brazila opasno je živjela u više navrata, no uz puno sreće igrači Felipea Scolarija prvi su osigurali plasman među osam najboljih momčadi Svjetskog prvenstva. Junak susreta bio je brazilski vratar Julio Cesar koji je obranio udarce Pinille i Sancheza...

Vrlo malo je nedostajalo da Julio Cesar, ali i cijeli Brazil, jako dobro upamti udarac Mauricija Pinille koji je u igru ušao tek u 87. minuti susreta. Lopta je odsjela na gredi, a nešto kasnije Cesar je dvjema obranama svojoj zemlji donio veliko slavlje.

Još jedno brazilsko izdanje koje nije oduševilo ostavlja se sa strane, barem za sada. Prolazak u među osam najboljih momčadi ono je najbitnije. „Jasno, očekivali smo jednu tvrdu i tešku utakmicu, što se i dogodilo. Unatoč dobrom prvom poluvremenu, nakon izjednačenja smo imali određenih poteškoća. Hvala mojim suigračima“, u suzama je govorio Julio Cesar.

Nakon emotivnog nastupa vrlo brzo je spustio loptu na zemlju. Podsjetio je kako ih očekuju nove utakmice, ovdje nije kraj i vremena za slavlje nema. „Prije četiri godine dao sam intervju tužan i uzbuđen istovremeno. Sada je opet takva situacija, ali danas sam i sretan. Samo Bog zna što sam u životu prošao kako bih došao do ovoga, no sada su pred nama i druge utakmice. Moj je san slaviti s Brazilcima“, rekao je danas sjajni brazilski vratar.

On je očito osjetio kako bi moglo završiti ovakvim ishodom jer suigračima je rekao kako će obraniti tri jedanaesterca. Doduše, dva je obranio, treći je završio na vratnici. „Teško je to objasniti riječima, jedinstveni trenutak u našim životima. Prije izvođenja udaraca s bijele točke, Julio nam je rekao kako je siguran u pobjedu i da će obraniti tri jedanaesterca“, pohvalio se novinarima Thiago Silva.

Osim što Čileanci nisu realizirali ukupno tri udarca s bijele točke, nepreciznih je bilo i kod Brazila. Willian je gađao pored gola, dok je Hulkov udarac obranio Bravo. Na njihovu sreću, ti promašaji nisu ih skupo stajali. „Dobio sam podršku svojih prijatelja i suigrača. Hvala Juliju na sjajnim obranama“, započeo je Hulk o utakmici.

„Trčali smo do posljednjeg sučevog zvižduka. Ako Bog da, ići ćemo do kraja i slaviti u finalu. Znali smo da će biti teško, završilo je produžecima. Imali smo problema s grčevima, ali ni to nas nije moglo omesti“, riječi su to Hulka koji se do sada na prvenstvu nije niti jednom tresao protivničke mreže.

SP 2014, završnica

osmina finala

Brazil4:3 **Čile
Kolumbija2:0Urugvaj
Nizozemska2:1Meksiko
Kostarika6:4 **Grčka
Francuska2:0Nigerija
Njemačka2:1 *Alžir
Argentina1:0 *Švicarska
Belgija2:1 *SAD

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 12:23
    dobro je penale branio, nema šta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2014. u 00:50
    izvukao ih je večeras..
    Obrisan korisnik