Rukomet

Pjeskašice Detona Zagreb osvojile turnir u Novom Sadu

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 30.06.2014.
Pjeskašice Detona Zagreb osvojile turnir u Novom Sadu

Prošlog vikenda u Novom Sadu održan je 8. Međunarodni turnir u rukometu na pijesku na kojem je sudjelovalo osam ženskih i osam muških ekipa, a u ženskoj konkurenciji rukometašice Detona Zagreb osvojile su naslov prvakinja. Također, rukometaši Čakovca slavili su u finalu nad Nacionalnom ekipom Srbije "A".

Na Međunarodnom turniru rukometa na pijesku sudjelovalo je osam muških i osam ženskih ekipa među kojima se su našli i hrvatski klubovi Čakovec, Dubrava i Sokol, odnosno, Detono Zagreb, Kontesa Nera, Sokol i Dubrava. U muškoj konkurenciji još su se natjecale dvije ekipe koje su predstavljale Nacionalnu ekipu Srbije kako bi se uigrale za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Kod rukometašica se još natjecala Nacionalna ekipa Bugarske te makedonska Struga.

Rukometašice Detona Zagreb našle su se u skupini s ekipom Struge, gradskim rivalom Sokolom i Dubravom. U prvom susretu upisale su uvjerljivu pobjedu s 2:0 u setovima nad makedonskom ekipom te su kasnije s istim rezultatom svladale Sokol. U zadnjem susretu po skupinama upisale su poraz od Dubrave nakon raspucavanja. Nakon toga uslijedilo je polufinale u kojem su Detonatorice snage odmjerile s igračicama Kontese Nere te su upisale novu pobjedu s 2:0 u setovima. U finalnom susretu ponovno se Detono Zagreb susreo sa Sokolom nad kojim je slavio također s 2:0 u setovima.

Detono Zagreb do novog naslova vodile su Ivana Čović, Romana Domjančić, Lucija Babun, Mirta Šimić, Nikolina Vojić, Ivana Benko, Nika Romek i Lucija Kelava pod stručnim vodstvom trenerice Ivane Krpine koja zbog ozljede nije mogla igrati.

"Prvi puta nastupila sam na stranom turniru i k tome sa svojom ekipom osvojila prvo mjesto što mi je posebno drago jer su na turniru sudjelovale poprilično jake ekipe. Organizacija turnira i atmosfera bile su zaista dobre, a i vrijeme nas je poslužilo", rekla je Romek nakon slavlja u finalu turnira.

Klub rukometa na pijesku Čakovec, za koji igraju hrvatski reprezentativci Ivan Jurić i David Heningman, osvojio je turnir nakon što je u finalu slavio nad Nacionalnom ekipom Srbije "A". Heningman je proglašen i najboljim vratarom turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!