Nogomet

Wilmots: "Argentina je prosječna momčad“; Kompany: "Iza nas je sjajno iskustvo“

Davor Mikulić • subota, 05.07.2014.
Wilmots: "Argentina je prosječna momčad“; Kompany: "Iza nas je sjajno iskustvo“
Foto: EPA

Gotovo cijelu utakmicu Belgijci su imali zaostatak u utakmici s Argentinom, ali prvi put u Brazilu nisu uspjeli realizirati svoje prilike. Prvi poraz izabranika Marca Wilmotsa još od studenog 2013. godine i prijateljske utakmice s Japanom stajao ih je polufinala...

Vidno razočaran bio je belgijski izbornik Marc Wilmots koji očito smatra kako je njegova momčad mogla, ali i trebala učiniti mnogo više. Ovako, Belgijci su spremni za povratak u svoju domovinu.

“Nisam uopće impresioniran Argentinom, posebno u utakmici protiv nas. Oni su prosječna momčad“, rekao je Wilmots. „Narušili su nam ritam igre, izvođenje prekida trajalo je po trideset sekundi i suci na to nisu uopće reagirali danas“.

„Postigli su samo jedan pogodak. Na kraju je priliku jedan na jedan s našim vratarom imao i Messi, ali koliko su oni imali prilika? Da smo mi kojim slučajem igrali kao što su oni, belgijski mediji bi me uništili“, tvrdi Marc Wilmots koji je do sada odradio zaista sjajan posao sa svojim igračima.

Nastavio je belgijski izbornik u istom tonu u kakvom je i započeo svoje izlaganje. Zasigurno, jedan od onih koji najviše žali zbog ispadanja. „Nisu nam dali mnogo prostora. Ali ipak, ulog je bilo polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Puno su iskusnija momčad i očito su na to računali“, zaključio je Wimots.

„Iza nas je jedno sjajno iskustvo“, riječi su kapetana Vincenta Kompanya. „Dali smo od sebe sve što smo mogli dati, ostalo je nogomet“.

Belgija je većinom opravdala očekivanja u Brazilu i naći se među osam najboljih momčadi nije nipošto za zanemariti, posebno kada se radi o mladoj momčadi punoj sjajnih imena. S tim se slaže i Kompany koji se nada kako će, zajedno sa svojim suigračima, već za četiri godine napraviti još veći iskorak.

„Za četiri godine u Rusiji ćemo imati više iskustva, a nadam se i nešto više sreće. Ovaj rezultat koji smo postigli u Brazilu vrijedan je pamćenja. Mi smo bili najmlađa momčad što naš rezultat čini još većim“, rekao je na kraju Kompany.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2014. u 18:38
    ''argentina je prosjecna momcad protiv koje nismo uspjeli stvoriti ni jednu sansu za gol''
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2014. u 12:42
    klaun govori o Argentini kao prosječnoj momčadi a na klupi mu sjedi Lukaku radi onog "Oriđiđija"
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2014. u 11:39
    po meni Belgija loša momčadski, slabo su odigrali prvenstvo, većinom samo skupina preplaćenih igrača
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir06.07.2014. u 11:21
    Potvrdilo se ono što je bilo upitno i prije SP-a. A to je Mark Wilmots. Trener početnik. Prvi posao i odmah repka sa odlićnom generacijom, velikog potencijala. Niti igre, niti ikakvih rješenja ili varijanti ovisno o razvoju na terenu. I sad usporedi Van Gaala i njega. Neshvatljivo izostavljanje iz... [više na forumu]
    Mithrandir
  • beaver06.07.2014. u 10:11
    Argentina prosijecna, ti is onda?...
    beaver