Nogomet

Alejandro Sabella: "Ovi igrači ušli su u povijest, želimo još više"

Davor Mikulić • subota, 05.07.2014.
Alejandro Sabella: "Ovi igrači ušli su u povijest, želimo još više"
Foto: EPA

Pogodak Gonzala Higuaina iz osme minute bio je na kraju dovoljan Argentini za prolazak među četiri najbolje momčadi, a kako ne misle stati na tome tvrdi i izbornik Alejandro Sabella...

„Ovo je velika čast za moje igrače, naša reprezentacija prvi put je nakon 24 godine u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva“, započeo je argentinski izbornik nakon utakmice s Belgijom. „Ušli su u povijest kao jedna od četiri najbolje momčadi i sad ćemo vidjeti može li se učiniti i više od toga“.

Zasluženo je Argentina slavila u ovoj utakmici i tako i dalje ostala neporažena u Brazilu, a zanimljivo, računamo li i produžetke sa Švicarskom, ovo je bila peta minimalna pobjeda pobjeda iz isto toliko susreta. Lionel Messi ostao je bez asistencije i pogotka, ali svejedno, zaslužio pohvale Alejandra Sabelle.

„Odigrao je sjajnu utamicu, nije sve u postizanju pogodaka. Vrlo često imao je loptu u svojim nogama, dolazio u prilike i svaki njegov kontakt zapravo je mogao biti opasan za našeg protivnika“, rekao je Sabella i nastavio vrlo slikovito: „Igrač koji nikad ne gubi loptu je kao voda u pustinji, a on je bio naša voda. Danas kad je teren bi suh, on je dao dašak svježine“.

Već nakon trećine utakmice igru je napustio Angel Di Maria, igrač koji je svojim pogotkom u osmini finala svojoj zemlji donio priliku da danas izbori polufinale.

Kakva je situacija s njim, tek će se vidjeti, tvrdi Sabella. „Di Maria ima problem s desnim bedrom, a o čemu se točno radi i kako će završiti poznato će nam biti sutra nakon što obavi detaljnije testove i preglede“.

Argentinski izbornik, bez ikakvih dvojbi, cijeni Di Mariju i svjestan je njegove važnosti. „Bez sumnje, on je jedan od ključnih igrača za nas. Nadamo se da će ipak biti sve u redu“, zaključio je Alejandro Sabella.

SP 2014, završnica

četvrtfinale

Francuska0:1Njemačka
Brazil2:1Kolumbija
Argentina1:0Belgija
Nizozemska4:3 **Kostarika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!