Nogomet

Di Maria neće moći nastupiti u polufinalu, Agüeru zeleno svjetlo za povratak

Ante Zovko • ponedjeljak, 07.07.2014.
Di Maria neće moći nastupiti u polufinalu, Agüeru zeleno svjetlo za povratak
Foto: EPA

Liječnik argentinske reprezentacije Daniel Martinez otkrio je da će Angel di Maria sigurno propustiti polufinalni ogled Svjetskog prvenstva protiv Nizozemske. Dobra vijest za izbornika Alejandra Sabellu je da će imati jednu napadačku opciju više.

Polufinale u srijedu u Sao Paulu za Argentinu će biti prvi nastup u toj fazi svjetske smotre od 1990. godine. Poslije toga četiri je puta zapinjala u četvrtfinalu. U ovom navratu bila je bolja od Belgije s 1:0, no to je platila ozljedom jednog od najvažnijih igrača, Angela di Marije.

Najvažniji kreativac u momčadi uz Lionela Messija zadobio je ozljedu bedrenog mišića, a poslije polufinala medicinska služba procijenit će situaciju i vidjeti hoće li Di Maria moći nastupiti u drugoj utakmici, u finalu ili u susretu za treće mjesto.

Sergio Agüero, koji je propustio dvije utakmice zbog istegnuća mišića, vraća se u sastav. "Sergio je trenirao tri puta. Spreman je za igru", rekao je doktor reprezentacije. Daniel Martinez.

Di Marijin izostanak velik je udarac za Argentinu koja nema veliku kreativnu moć u sredini terena, pa je se Messi u posljednjim susretima nerijetko izvlačio na poziciju "desetke", iza napadača, a krilo Real Madrida bio mu je od velike pomoći te riješio dvoboj osmine finala sa Švicarskom.

Njegov izostanak trebao bi ublažiti povratak u formu napadača Gonzala Higuaina, koji je postigao jedini gol protiv Belgije te bio najbolji pojedinac na terenu poslije kritika koje su mu uputili mnogi iz domovine.

Javier Mascherano istaknuo je što je dobro funkcioniralo protiv Belgije: "Bolje smo koristili prostor. Sada smo fokusirani na Nizozemsku. Svjesni smo da ih još boli poraz u finalu u Južnoafričkoj Republici prije četiri godine. Mi smo došli daleko, Argentinci su čekali ovo 24 godine, želimo još dalje."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!