Nogomet

Agüero: "Odgovara nam što je pritisak na Njemačkoj"

Ante Zovko • petak, 11.07.2014.
Agüero: "Odgovara nam što je pritisak na Njemačkoj"
Foto: EPA

Napadač argentinske reprezentacije uoči finala Svjetskog prvenstva protiv Njemačke poručio je da je Argentina na papiru autsajder u tom ogledu, ali da joj to odgovara. Jedan od najboljih argentinskih pojedinaca, Angel di Maria, mogao bi biti potpuno spreman za nastup na Maracani u nedjelju.

Argentina je srijedu svladala Nizozemsku u polufinalu poslije izvođenja jedanaesteraca i prošla u finale svjetske smotre prvi put poslije 24 godine. Sada se južnoamerička nacija nada svojem prvom svjetskom naslovu poslije 28 godina, ukupno trećem.

Na putu do tog pothvata stoji Njemačka, koja je impresionirala svijet deklasiravši Brazil sa 7:1 u polufinalu u utorak. Napadač Manchester Cityja Sergio Agüero smatra da bi Njemačka bila favorit protiv Argentine i da nije ostvarila najveću pobjedu u povijesti polufinala svjetskih prvenstava:

"Njemačka je od početka, uz Brazil, bila favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva. Ostaje to i dalje. Mi moramo igrati svoju igru, a odgovara nam što je pritisak na njima", poručio je Agüero i istaknuo što će biti argentinski planovi u Rio de Janeiru:

"Želimo kontrolirati loptu, ali znamo da je Njemačka sjajna momčad u kojoj je uspostavljen automatizam jer njezini igrači već dugo igraju zajedno. Jasno je da će Argentina ići na pobjedu, ali ponekad morate biti oprezni. Svjesni smo što je cilj i na terenu ćemo dati sve od sebe kako bismo došli do njega."

Angel di Maria, jedan od najvažnijih igrača u argentinskoj selekciji na ovom natjecanju, propustio je polufinale zbog ozljede bedrenog mišića. Glasnogovornik reprezentacije Andres Ventura otkrio je kakvo je njegovo zdravstveno stanje:

"Di Maria je trenirao, trenutačno je na između 60 i 80 posto svojih mogućnosti. Njegov napredak je očigledan. Bit će do daljnjeg na promatranju kako bismo vidjeli hoće li biti spreman za utakmicu."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2014. u 16:04
    @ Zovche Eto pametnjakovicu, Argentina je sigurno pokazala više protiv Bosne, Irana, Nigerije, Švicarske, Belgije i Nizuzemske ;) njalaksi put do finala da je imala neka reprezentacija u zadnjih 20 godina
    Obrisan korisnik
  • zovche11.07.2014. u 13:32
    kad kazete najvise od sviju mislite ono kad su visili protiv alzira ili kad su slucajno i sretno izjednacili protiv ghane??
    zovche
  • Obrisan korisnik11.07.2014. u 10:54
    zato se nadam da će i Njemačka osvojit, pokazali su najviše od sviju i bilo bi zasluženo
    Obrisan korisnik