Nogomet

Brazil i Nizozemska u borbi za medalju koju nitko nije želio

Josip Piršljin • subota, 12.07.2014.
Brazil i Nizozemska u borbi za medalju koju nitko nije želio
Foto: EPA

Pretposljednja utakmica Svjetskog prvenstva donijet će okršaj Brazila i Nizozemske. Gubitnici polufinala sada moraju skupiti snage i probati pobjedom završiti turnir i svojim navijačima donijeti medalju, iako je ona sjaja kojeg nitko nije želio.

Brazil - Nizozemska

Borba za treće mjesto ili malo finale odigrat će se u glavnom brazilskom gradu Brasiliji. Nacionalni stadion ugostit će domaćina i Nizozemsku u utakmici koju niti jedna momčad nije željela igrati. I jedni i drugi na pameti su imali samo dvoboj na Maracani u nedjelju, a sada moraju po utješnu nagradu.

Iako im ne znači mnogo, Brazilci bi trebali s puno više motiva ući u ovaj susret od Nizozemaca. Veliko poniženje koje su doživjeli u polufinalu protiv Njemačke moraju pokušati ublažiti, moraju dokazati i sebi i svijetu da je to bila samo jedna loša noć. Pobjedom i osvajanjem medalje ipak bi njihova priča imala sretniji kraj, u suprotnom bi Scolarijeva momčad zauvijek ostala obilježena kao gubitnička.

"Rekao sam suigračima da smo zajedno počeli i da zajedno moramo i završiti ovu priču, bez obzira na rezultat. Važno je da samo ostali ujedinjeni i moramo u subotu pokušati časno privesti kraju ovo prvenstvo", kazao je Neymar koji će s tribina gledati svoju ekipu protiv Nizozemaca.

"Pobjeda možda neće smanjiti bol koju osjećamo ovih dana, ali ipak će nam pomoći. Nismo pokazali koliko je brazilski nogomet zapravo dobar, njegovu superiornost i šarm. No, u ovu utakmicu moramo ući kao da je finale", zaključuje veznjak Barcelone koji se oporavlja od ozljede.

Dobra vijest za Scolarija i navijače Brazila je da se u sastav vraća kapetan Thiago Silva koji nije mogao konkurirati protiv Nijemaca zbog kartona. U momčadi Louisa van Gaala vjerojatno neće nastupiti Robin van Persie koji ima želučanih problema, a trebao bi ga zamijeniti Huntelaar.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Nizozemci su u malo drukčijoj situaciji od svojih suparnika. U ovoj utakmici nemaju previše motiva, 3. mjesto ih neće nešto posebno zadovoljiti, a u slučaju poraza navijači i mediji ionako neće previše žaliti jer svi su se nadali samo jednom - prvom naslovu svjetskog prvaka.

Štoviše, Van Gaal (kojem će dvoboj s Brazilom biti posljednji na klupi reprezentacije) je izjavio kako se utakmice za 3. mjesto ne bi trebale niti igrati, te je za očekivati kako će priliku u Brasiliji dobiti i oni igrači koji su dosad imali manju minutažu.

"Na ovom turniru možeš osvojiti samo jednu nagradu, a to je naslov prvaka svijeta", kratak i jasan bio je Arjen Robben.

Borba za 3. mjesto počinje u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, a sudi Alžirac Haimoudi. Pomažu mu sunarodnjak Etchiali i Marokanac Achik, a četvrti sudac je izvjesni Nishimura.

SP 2014, završnica

za 3. mjesto

Brazil0:3Nizozemska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.07.2014. u 13:42
    sad mi je jos vise zao sto nije prosla kostarika , oni bi igrali punim zarom za medalju
    Obrisan korisnik
  • Anonymous812.07.2014. u 13:10
    kako su ti nizuzemci napuhani ja nemogu vjerovat da se protiv kostasrike koja je odigrala prvenstvo zivota prvuku na penale a viceprvaci su zadnjeg svjetskog i opet protiv argentine nemogu zabit u 120 minuta gol a nisu ni imali ni 5 udaraca u okvir gola onda ni nezasluzuju naslov prvaka i mislim da... [više na forumu]
    Anonymous8
  • Obrisan korisnik12.07.2014. u 12:16
    nekako mi ljepše zvuči "treći na svijetu," nego četvrti. Ali dobro, ima ih koji priznaju samo prvo mjesto. Što je za cijeniti. Ali ipak, treći je treći...
    Obrisan korisnik