Tenis

Mlada Ana Konjuh premostila prvo kolo kvalifikacija Istanbula pobijedivši Karatančevu u dva seta

Niko Rukavina • nedjelja, 13.07.2014.
Mlada Ana Konjuh premostila prvo kolo kvalifikacija Istanbula pobijedivši Karatančevu u dva seta
Foto: EPA

Ana Konjuh pobjedom je otvorila kvalifikacije za WTA u Istanbulu koji se igra na tvrdoj površini. Mlada 16-godišnja Dubrovkinja pobijedila je Karatančevu u dva seta. U drugom i posljednjem kolu kvalifikacija čeka pobjednicu dvoboja Pliskova – Özgen.

Mlada hrvatska tenisačica uspješno je položila prvu prepreku kvalifikacija za jaki WTA turnir u Istanbulu. Konjuh je bila bolja od 24-godišnje Bugarkinje Karatančeve koju ju je pobijedila 6:4, 6:2 u setovima te će za ulazak na glavni turnir trebati premostiti još jednu prepreku.

U prva tri gema prvog seta tenisačice su se izmjenjivale u izgubljenim servisima. Srećom po hrvatsku predstavnicu, izgubila je samo jedan servis te je napravila dva breaka. Nakon što je, uz poneke poteškoće, uspjela obraniti svoj servis, treći put u prvom setu Konjuh je oduzela servis Karatančevoj i usmjerila tijek istoga koji je na kraju završio 6:4 za hrvatsku tenisačicu.

Konjuh je oduzela servis svojoj suparnici i na početku drugog seta. Mlada hrvatska tenisačica je iskusnijoj Bugarkinji oduzela servis i u sedmom gemu (peti ukupno) te je drugi set osvojila s „laganih“ 6:2.

Dubrovkinja će sutra igrati protiv pobjednice dvoboja Pliskova – Özgen. Dvadesetdvogodišnja Karolina Pliskova je 48. igračica svijeta i veliki je favorit u dvoboju protiv domaće tenisačice Pemre Özgen (231. na WTA ljestvici).

WTA Istanbul, kvalifikacije, prvo kolo:

Ana Konjuh (Hrvatska, 11) – Sesil Karatančeva (Bugarska) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • najludji klub u gradu13.07.2014. u 17:17
    Pliskova i Ozgen igraju sutra svoj meč tako da Ana ima veliku šansu budući da će pobjednica igrati dva meča u jednom danu
    najludji klub u gradu
  • Obrisan korisnik13.07.2014. u 15:35
    Konjuh ce proci i Krystinu
    Obrisan korisnik
  • raz_bojnik13.07.2014. u 15:20
    Ne znam je li kristina uopće ima pravo nastupiti jer danas neće stići u istanbul na prvo kolo kvalifikacija.
    raz_bojnik
  • najludji klub u gradu13.07.2014. u 14:07
    Nije Karolina nego Krystina Pliskova, lošija sestra
    najludji klub u gradu