Nogomet

Video: Liverpool porazom otvorio pripreme, visok poraz Kijevljana, Tello krenuo pogotkom u Portu

Branimir Korać • srijeda, 16.07.2014.
Video: Liverpool porazom otvorio pripreme, visok poraz Kijevljana, Tello krenuo pogotkom u Portu
Foto: EPA

Niz pripremnih susreta bio je na rasporedu i ove srijede. Nekoliko hrvatskih internacionalaca bilo je u akciji no nisu se upisali među strijelce. Liverpool je u pripreme krenuo porazom u Danskoj, kijevski Dynamo visoko je poražen od Saudijaca, a Cristian Tello pogotkom je debitirao u dresu Porta...

Liverpool je pripremnu turneju započeo u Danskoj gdje je gostovao kod Brondbyja i bez povećeg broja važnih igrača upisao poraz 2:1. Brendan Rodgers poveo je u Dansku 23 igrača i svima je dao priliku u ovom susretu.

Domaćin je želio pobjedu protiv renomiranog protivnika, a u vodstvo je stigao u 23. minuti kada je Christian Norgaard lijepim udarcem pogodio mrežu Brada Jonesa. Početkom drugog dijela mladi Šveđanin koji je prošle sezone bio posuđen Tranmereu Kristoffer Peterson poravnao je na 1:1, a u sudačkoj nadoknadi Ferhan Hasani zabio je za pobjedu Brondbyja. Prije nego je postigao pogodak, Hasani je bio blizu golu kada je iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Brondby - Liverpool 2:1

Brondby: Hradecky, Semb, Albrechtsen, Omskov, Kahlenberg, Szymanowski, Makienok, Elmander, Holst, Durmisi, Norgaard. (Još su igrali: Falkesgaard, Almeback, Nunez, Thygesen, Phiri, Dumic, Hasani, Da Silva, Crone)

Liverpool: Brad Jones, Kelly, Ilori, Agger, Smith, Lucas, Rossiter, Coutinho, Suso, Borini, Teixeira. (Još su igrali: Ward, Allen, Ibe, Coady, Skrtel, Flanagan, Adorjan, Phillips, Wisdom, Lloyd Jones, Peterson, Stewart)


Kijevski Dynamo igrao je protiv Al Hilala iz Riyadha i upisao visok poraz 3:0. U ovom porazu nije sudjelovao Domagoj Vida koji je cijelu utakmicu proveo na klupi, a Ognjen Vukojević odradio je svih 90 minuta. Inače, Kijevljani su obavili tek jednu izmjenu i to kada je Facunda Bertoglija zamijenio Viktor Cyhankov.

U dosta šarenom sastavu Dynamo je na kraju bio lagan zalogaj za Saudijce koji su slavili golovima Mohammada Al Shalhouba, Yassera Al Qahtanija i Thiaga Nevesa.

Dynamo Kiev - Al Ahli 0:3

Dynamo Kiev: Oleksandr Rybka, Yevhen Selin, Serhiy Lyulka, Ognjen Vukojević, Vladyslav Kalytvyntsev, Lukman Haruna, Serhiy Sydorčuk, Andriy Tsurikov, Vitaliy Buyalskyi, Facundo Bertoglio (58. Viktor Tsyhankov), Artem Kravets.


Porto je odličnom igrom u drugom poluvremenu napunio mrežu Venla. Nizozemci su vodili 1:0 na odmoru zahvaljujući golu Woltersa, a onda je u drugom dijelu Porto s jačom postavom proradio.

Sve je krenulo nizbrdo za Venlo u 52. minuti kada je Leemans poslao loptu u svoju mrežu nakon čega su pogađali Josue, Ricardo Pereira, Carlos Eduardo, Leocisio Sami i na debiju Cristian Tello. U završnici Turčin Selman Sevinç tek smanjuje na konačnih 6:2.

VVV Venlo - Porto 2:6


Feyenoord je bez svojih reprezentativaca gostovao kod Emmena i upisao pobjedu 2:0. Drugi dio priprema započeo je ovim susretom i nije imao velikih problema.

U svakom poluvremenu postigao je po jedan pogodak i nastavio s pripremama za novu sezonu i nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Pobjedu su mu donijeli Achahbar i Te Vrede.

Emmen - Feyenoord 0:2

Feyenoord: Feyenoord: Hahn; Schaken (67’ Karsdorp), Van Beek (46’ Woudenberg), Steenvoorden, Nelom (46’ Vormer); Immers (46’ Vilhena), Sleegers, Goossens; Verhoek (64’ Manu, 82’ Dammers), Te Vrede, Achahbar (74’ Boetius).


Vedran Ćorluka odradio je prvih 45 minuta u remiju moskovskog Lokomotiva i Fortune iz Düsseldorfa. Susret je završen 1:1, a pogodak za Moskovljane postigao je Tkačev dok je Soares deset minuta prije kraja poravnao na konačnih 1:1.

Inače, Lokomotiv je danas odradio dva susreta, u prvom je svladao Čornomorec iz Odese s 2:1 uz dva pogotka Romana Pavljučenka. Susret je igran neposredno prije ovog, a dio igrača nastupio je prvom dok je drugi dio igrao u drugom susretu.

Lokomotiv Moskva - Fortuna Düsseldorf 1:1

Lokomotiv: Guilherme, Vedran Ćorluka (46. Nemanja Pejčinović), Jan Durica, Vitalij Denisov, Aleksandr Serashov, Manuel Fernandes, Aleksandr Šešukov, Anton Mirančuk, Sergej Tkačev, Maicon (62. Aleksandr Samedov), Dame N'Doye

Fortuna: Michael Rensing, Julian Schauerte, Heinrich Schmidtgal (65. Lukas Schmitz), Bruno Soares, Michael Liendl, Axel Bellinghausen (56. Joel Pohjanpalo), Adam Bodzek, Christian Gartner (63. Andreas Lambertz), Tugrul Erat (56. Ben Halloran), Erwin Hoffer (63. Mathis Bolly), Sergio Pinto

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2014. u 23:16
    Jadniče!
    Obrisan korisnik
  • ivos16.07.2014. u 23:26
    Kum stvarno dobro igra! Primili samo tri gola, mislim da je Kovač za to kriv!
    ivos