Nogomet

Video: Ajax svladao Real Sociedad, pobjede engleskih velikana

Branimir Korać • subota, 19.07.2014.
Video: Ajax svladao Real Sociedad, pobjede engleskih velikana
Foto: EPA

U ranijem subotnjem terminu odigrano je niz pripremnih utakmica, a u akciji su bili Arsenal, Liverpool i Chelsea. Sve tri momčadi stigle su do pobjeda, a slavio je i Ajax protiv Real Sociedada...

Ajax je u Hardenbergu ugostio momčad Real Sociedada i slavio s 3:1. Iako je par sati ranije igrao utakmicu i protiv Achilleasa s dijelom igrača koji su nastupili i u ovom susretu, Nizozemci su bili bolji protivnik i zasluženo su slavili.

Real Sociedad je dobro otvorio susret i stigao do vodstva već u desetoj minuti pogotkom Islanđanina Alfreda Finnbogasona koji je ovog ljeta stigao iz Heerenveena, ali već četiri minute kasnije Ajax poravnava preko Poljaka Arkadiusza Milika.

1:1 je stajalo na semaforu sve do posljednjih 15 minuta kada prvo Carlos Martinez pogađa svoju mrežu, a zatim mladi Anwar El Ghazi postavlja konačnih 3:1.

Ajax - Real Sociedad 3:1

Ajax: Leeuwenburgh, Ligeon (75. Owusu), vd Hoorn (75. Vissie), Denswil (75. Van Bruggen), Dijks (75. Van Koesveld), Klaassen (75. Sana), Viergever (75. Bakker), Duarte (75. Warmerdam), Schöne (75. Becker), Milik (75. Menig), Kishna (75. El Ghazi).

Real Sociedad: Zubikarai, Zaldua (46. C.Martínez), Ansotegi (46. Mikel), Callens (46. Inigo), Yuri (46. De la Bella), Gaztanaga (46. Markel), Elustondo (46. Estrada), Zurutuza (46. Pardo), Canales (46. Xabi Prieto), Hervías (46. Chory Castro), Finnbogason (46. Agirretxe).


Arsenal je predsezonu otvorio pobjedom na gostovanju kod Boreham Wooda 2:0. Domaćin se vrlo dobro branio protiv Arsenala koji je posljednju utakmicu odradio još prije dva mjeseca i dugo je trebalo Wengerovoj momčadi da sruši otpor niželigaša.

U 68. minuti Tomaš Rosicky sjajno je proigrao Krisa Olssona, a mladi veznjak rutinski zabija za vodstvo. U samoj završnici točku na i stavio je Benik Afobe koji je izborio kazneni udarac i realizirao ga.

"Za nas je bilo vrlo važno da se igrači rastrče i da vidimo koliko su napredovali mladi igrači te koliko su spremni oni koje ćemo koristiti u Premier ligi. Sve u svemu željeli smo izbjeći ozljede i u tome smo uspjeli", rekao je nakon susreta Wenger.

Boreham Wood - Arsenal 0:2

Arsenal: Szczesny, Jenkinson, Monreal, Coquelin, Hayden, Ajayi, Willock, Ramsey, Sanogo, Zelalem, Toral. (Još su igrali: Martinez, Gibbs, Miquel, Pleguezuelo, Bellerin, Rosicky, Afobe, Akpom, Olsson, Flamini, Diaby)


Liverpool je također slavio i to na težem gostovanju. Redsi su gostovali kod Prestona i upisali pobjedu 2:1 i to preokrenuvši rezultat kada su već oni bolji igrači završili na klupi, a mlađi igrači preselili na travnjak.

Poveo je Preston u 45. minuti golom Josha Brownhilla, a u drugom dijelu Suso i Kristoffer Peterson rade preokret. U prvom dijelu igru je zbog zatezanja u mišiću napustio novopridošli Emre Can, no kako Rodgers tvrdi, većih problema ipak nema.

Preston - Liverpool 1:2

Liverpool: Brad Jones; Kelly (46. Robinson, 71. Jose Enrique), Flanagan (62. Coates), Škrtel (62. Lloyd Jones), Wisdom (62. Peterson); Lucas (62. Adorjan, 80. Phillips)), Allen (62. Rossiter), Can (22. Ibe), Coutinho (62. Coady); Lambert (46. Suso), Borini (62. Stewart).


Zahvaljujući dva gola Johna Terryja u drugom poluvremenu Chelsea je izbjegao poraz na gostovanju kod Wimbledona. Mourinhova momčad gubila je do 15 minuta prije kraja s visokih 2:0, no onda je uslijedio preokret.

Terry je prvo smanjio na 2:1 da bi sedam minuta prije kraja Mohamed Salah spretno poravnao na 2:2. U sudačkoj nadoknadi Terry je nadskočio domaću obranu i zabio za pobjedu Plavaca.

Wimbledon - Chelsea 2:3

Chelsea: Mark Schwarzer; Ola Aina, Kurt Zouma, Andreas Christiansen, Nathan Ake; Marco van Ginkel, Nemanja Matić; Mohamed Salah, Jeremie Boga, John Swift; Patrick Bamford. (Još su igrali: Mitchell Beeney; Branislav Ivanović, Nathaniel Chalobah, John Terry, Jay Dasilva; Oriol Romeu, Jordan Houghton; Lewis Baker, Izzy Brown; Dominic Solanke.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!