Tenis

Sjajan nastup Borne Ćorića i u četvrtfinalu, prvi nositelj se ipak provukao

Branimir Korać • petak, 25.07.2014.
Sjajan nastup Borne Ćorića i u četvrtfinalu, prvi nositelj se ipak provukao
Foto: FaH

Odlični nastupi Borne Ćorića nešto je što je hrvatski tenis trebao. Ćorić je i u Umagu pokazao da je pravi borac, po prvi put u karijeri došao je do četvrtfinala na ATP Touru, a tamo je imao u rukama prvog nositelja i 20. igrača svijeta Fabija Fogninija...

Malo je nedostajalo da Borna Ćorić upiše još jednu veliku pobjedu u karijeri, uz onu nad Jerzyjem Janowiczem u Davis Cupu definitivno najveću. Nije lako dobiti Janowicza u Poljskoj, na njegovoj podlozi, ali nije lako niti dobiti Fabija Fogninija na zemlji, pa makar i u Umagu pred svojim navijačima.

Fognini je u Umagu postavljen za prvog nositelja, ali je opasno živio u četvrtfinalu. Ćorić je igrao sjajno kroz sva tri seta i tek je pad početkom drugog seta donio Fogniniju prednost koju je nekako zadržao.

Koliko je psihički čvrst Ćorić je pokazivao od početka meča. Kada je ulazio u tešku situaciju, nije se predavao i Fognini je morao puno raditi za ovu pobjedu.

U prvom setu Talijan je imao 5:3 i činilo se da će uzeti set, međutim Ćorić je imao odgovor, zaigrao je odlično i nanizao četiri gema za 7:5.

Sjajnu seriju nastavio je i na početku drugog seta kada je odmah oduzeo Fogniniju servis, ali Talijan se uspio izvući i vratiti izgubljeni servis. Do kraja seta obojica su bili uvjerljivi na početnom udarcu i set je otišao u tie-break. Ćorić se držao do 3:3, tu je Fognini došao do mini-breaka i tu prednost nije ispustio.

Velika borba vodila se početkom trećeg seta, obojica igrača mučila su se na svojem servisu, ali iz toga je kao pobjednik izašao Fognini koji je prvi došao do daha, poveo s 4:2 i zatim u devetom gemu još jednom stigao do breaka i polufinala.

Bez obzira na ovaj poraz, Ćorić može biti itekako zadovoljan. Pokazao je da može igrati ravnopravno s vrhunskim igračima koji svakodnevno igraju jake mečeve na ATP Touru i da za njega nema straha. Ćorićeva karijera razvija se na najbolji način i u budućnosti ćemo sigurno dobivati puno dobrih vijesti o njegovim nastupima.

ATP Umag, četvrtfinale:
Fabio Fognini (Italija, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska, WC) 5:7, 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.07.2014. u 12:50
    Borna sa ovakvom igrom jednostavno mora postat top10 igrac-sad treba zestoko zapet i poradit na fizikalijama jer bez toga u danasnjem tenisu nema vrhunskih uspjeha!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.07.2014. u 11:43
    Fantastičan borbeni duh! Bravo Borna!
    Obrisan korisnik
  • teniosac26.07.2014. u 11:32
    bude nešto od njega,izvrstan meč..
    teniosac
  • Mithrandir26.07.2014. u 10:16
    Fantastićan nastup u Umagu. Na kraju ga, možda, samo grčevi spriječili da ode u polufinale. Bravo mali!
    Mithrandir
  • narada10826.07.2014. u 00:44
    strašan dečko.
    narada108