Tenis

Jovanovski ili Svitolina do drugog naslova na WTA turniru u Bakuu

Mihaela Bradovski • subota, 26.07.2014.
Jovanovski ili Svitolina do drugog naslova na WTA turniru u Bakuu
Foto: EPA

U borbi za trofej u Bakuu bit će Bojana Jovanovski i Elina Svitolina. Riječ je o igračicama koje su osvajale ovaj turnir u posljednje dvije godine i jedna od njih osvojit će Baku po drugi put u karijeri...

40. igračica svijeta, Srpkinja Bojana Jovanovski, pokušat će po drugi put u karijeri osvojiti turnir u Bakuu. Jovanovski je u Azerbajdžanu bila najbolja 2012. godine kada je u finalu nadigrala Juliju Cohen, a sada je do završnog susreta došla zahvaljujući slavlju protiv Stefanie Voegele.

U zanimljivom dvoboju Voegele je u trećem setu vodila s 4:2 i bila u dobitnoj poziciji, ali do kraja meča nije osvojila niti gem i upisala je poraz rezultatom 6:2, 2:6, 6:4.

Jovanovski će u finalu igrati protiv braniteljice naslova, sve bolje Ukrajinke Eline Svitoline. I Svitolina je u finale ušla pobjedom u tri seta i to nakon dva sata borbe protiv Talijanke Francesce Schiavone.

Schiavone je uzela prvi set, međutim nakon toga je Svitolina počela igrati bolje, glatko osvojila drugi set te je u završnici trećeg seta stigla do ključnog breaka koji joj je donio prolaz u finale.

WTA Baku, polufinale:
Bojana Jovanovski (Srbija, 5) - Stefanie Voegele (Švicarska) 6:2, 2:6, 6:4
Elina Svitolina (Ukrajina, 2) - Francesca Schiavone (Italija) 3:6, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!