Tenis

Karlović slobodan u prvom kolu, Galović otvara protiv Ramosa

Branimir Korać • nedjelja, 27.07.2014.
Karlović slobodan u prvom kolu, Galović otvara protiv Ramosa
Foto: EPA

Samo dvojica hrvatskih tenisača igrat će sljedeći tjedan u glavnom ždrijebu dva ATP turnira koja su na rasporedu. Viktor Galović saznao je protivnika u prvom kolu nakon što je prošao kvalifikacije, a Ivo Karlović protivnika će saznati nešto kasnije s obzirom da je slobodan u prvom kolu...

Nakon što je uspješno odradio posao u kvalifikacijama, Viktor Galović debitirat će u glavnom ždrijebu na ATP Touru u Kitzbühelu. Podsjećamo, upravo 23-godišnjak iz Nove Gradiške u posljednjem kolu kvalifikacija eliminirao je Antonija Veića, a iako je u prvom kolu za protivnika dobio kvalifikanta, imat će vrlo težak posao.

Igrat će protiv prvog nositelja kvalifikacija, Španjolca Alberta Ramosa, igrača koji se sjajno snalazi upravo na zemljanoj podlozi. U slučaju pobjede, Galović će igrati protiv boljeg iz dvoboja još dvojice zemljaša Pabla Carrena Buste i Maxima Gonzaleza.

Ivo Karlović nastavlja s pripremama za US Open nastupom na jakom turniru u Washingtonu gdje je postavljen za devetog nositelja. Kao nositelj, u prvom kolu bit će slobodan, a drugo kolo donosi mu boljeg iz dvoboja Franka Dancevica i Benoita Pairea.

Od nositelja, Karlović bi prvog protivnika mogao imati u trećem kolu u Johnu Isneru kojem u drugom kolu prijete Steve Johnson i James Duckworth.

Hrvatski tenisači bit će aktivni i na Challengerima, a na onom najjačem u Vancouveru nastupit će Ante Pavić. Pavić je postavljen za trećeg nositelja, a prvo kolo donosi mu Japanca Yasutaku Uchiyamu, a pobjednik ovog susreta igrat će protiv boljeg iz dvoboja Rubena Bemelmansa i Laurynasa Grigelisa.

Nakon odličnog nastupa u Umagu, Borna Ćorić seli u Italiju gdje će igrati na Challengeru u Cortini. Ždrijeb mu je u prvom kolu donio Daniela Gimeno-Travera, Španjolca koji je postavljen za prvog nositelja, ali Ćorić definitivno nije bez šanse jer je već pobjeđivao i puno bolje igrače od Španjolca. Potencijalni protivnik u drugom kolu bit će bolji iz dvoboja mladog Peđe Krstina i nekog iz kvalifikacija.

U Cortini igra i Toni Androić koji može biti zadovoljan ždrijebom. Igrat će protiv Belgijca Yannika Reutera, igrača kojeg može svladati, a onda mu prijeti bolji iz dvoboja Filippa Volandrija i Guilhermea Clezara. Volandri je postavljen za petog nositelja, ali daleko je od onih svojih najboljih dana.

Na betonu u Segoviji igrat će Nikola Mektić koji kreće protiv šestog nositelja Konstantina Kravčuka. Kravčuk je prije dvije godine upravo u Segoviji igrao protiv Mektića i svladao ga u tri seta, a i u ovom susretu bit će favorit. Pobjednik igra protiv boljeg iz dvoboja Enriquea Lopez-Pereza i kvalifikanta.

ATP Kitzbühel:
Viktor Galović (Hrvatska, Q) - Albert Ramos (Španjolska, Q)

ATP Washington:
2. kolo: Ivo Karlović (Hrvatska, 9) - Frank Dancevic (Kanada)/Benoit Paire (Francuska)

Challenger Vancouver:
Ante Pavić (Hrvatska, 3) - Yasutaka Uchiyama (Japan)

Challenger Cortina:
Daniel Gimeno-Traver (Španjolska, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska)
Toni Androić (Hrvatska) - Yannik Reuter (Belgija)

Challenger Segovia:
Konstantin Kravčuk (Rusija, 6) - Nikola Mektić (Hrvatska)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!