Nogomet

Video: Uspješna generalka Kreilacha i Union Berlina, Delaču poluvrijeme u pobjedi Chelsea

Davor Mikulić • nedjelja, 27.07.2014.
Video: Uspješna generalka Kreilacha i Union Berlina, Delaču poluvrijeme u pobjedi Chelsea
Foto: EPA

Damir Kreilach izabran je za kapetana Union Berlina uoči nove sezone, a svoju je momčad vodio i do pobjede protiv osvajača Europske lige. Matej Delač je u Ljubljani dobio priliku u prvom poluvremenu protiv Olimpije...

Generalna proba uoči početka nove sezone i utakmice s Karlsruherom bila je više nego uspješna za momčad Union Berlina koju je na terenu predvodio kapetan Damir Kreilach. U Berlinu su dočekali Sevillu, osvajača Europske lige, i upisali vrijednu pobjedu.

Nakon prvog dijela utakmice mreže su mirovale pa se na odmor otišlo s miroljubivih 0:0, ali zato su u nastavku gledatelji vidjeli tri pogotka. U 61. minuti domaću je momčad u vodstvo doveo Barbosa, no Nijemci su prednost držali tek petnaest minuta. Tada je utakmicu na početak vratio Jairo Sampeiro, ali samo pet minuta poslije, u 81. minuti, Barbosa udarcem s bijele točke i svojim drugim pogotkom donosi slavlje domaćinu.

Werder iz Bremena i nakon susreta s Athletic Bilbaom ostao je neporažen u svojim pripremnim utakmicama. Španjolska momčad dvaput je imala vodstvo, ali na krajnji rezultat utjecao je i crveni karton Aduriza zbog kojeg je Bilbao više od sat vremena igrao s igračem manje.

Upravo je Aduriz već u 20. minuti susreta bio precizan i donio vodstvo Athleticu, no osam minuta poslije Prodl je matirao Sevillinog vratara za izjednačenje. Unatoč isključenju Aduriza iz 31.minute Bilbao je na odmor otišao s vodstvom 1:2 za koje je zabio Markel Susaeta.

Na samom početku drugog poluvremena, u 50. minuti, drugi put je izjednačio Werder i to preko Bartelsa. Na kraju se to pokazalo i konačnim rezultatom.

Dva različita poluvremena gledatelji su vidjeli na susretu Rot Weiss Essena i dortmundske Borussije koja je već u prvom poluvremenu postigla pet pogodaka i riješila utakmicu u svoju korist.

Samo osam minuta bilo je potrebno za prvi, a strijelac je bio b>Aubameyang, baš kao i dvije minute poslije. Jedanaest minuta mreže su mirovale, a onda je Borussia u periodu od devet minuta postigla još tri pogotka. U strijelce su se redom upisivali Subotić, Mkhitaryan i Immobile. Rezultat je do odlaska na odmor uspio tek smanjiti Soukou.

Nakon šest pogodaka u prvom dijelu, nastavak nije donio nove promjene.

Olimpija je na svom stadionu u Ljubljani dočekala Chelsea, koji je bio bez velikog broja važnih igrača, i od prve minute se postavila kao neimpresionirana svojim protivnikom. Svojom borbenošću zaslužili su vodstvo koje su odnijeli na odmor.

Prva polovica prvog poluvremena protekla je bez pravih prilika. U 26. minuti je Chelsea poveo, ali je pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije Cahilla. Već u idućem napadu Olimpija je mogla doći do vodstva. S lijeve strane lopta je upućena na peterac, a odličan udarac glavom još bolje je obranio naš Matej Delač. Ipak, u 40. minuti Olimpija je došla do vodstva preko Nika Kapuna. Delač koji nije imao nikakve šanse zamijenjen je na poluvremenu.

Nastavak utakmice bio je potpuno druga priča. Chelsea je preuzeo inicijativu i vrlo brzo imao prednost na svojoj strani. U 56. minuti izjednačenje je donio Diego Costa, a osam minuta poslije precizan je za pobjedu bio i Zouma.

U 66. minuti mrežu je zatresao Branislav Ivanović, ali glavni sudac njegov je pogodak također poništio.

Trener Olimpije Darko Karapetrović priliku je u drugom poluvremenu dao i Josipu Golubaru koji je u Olimpiju došao iz Zavrča.

Rezultati:
Union Berlin - Sevilla 2:1
Werder - Athletic Bilbao 2:2
Rot Weiss Essen - Borussia Dortmund 1:5
Olimpija - Chelsea 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.07.2014. u 13:21
    umjesto da dinamo delača vrati kući i za godinu - dvije od njega napravi reprezentativnog golmana, oni mlate pare po strancima, a ovaj će s posudbe na posudbu i onda će u 35 godini shvatit kakav je talenat bio i nije napravio ništa, samo jer je trčao za lovom...
    Obrisan korisnik
  • zovche27.07.2014. u 23:22
    ajde konacno, ja sam mislio da je u toj olimpiji :p nek se malo pokaze sad...
    zovche
  • karioke bučani27.07.2014. u 19:32
    nadam se da će delač ostat u chelseu pa barem kao treći golman
    karioke bučani