Košarka

Hrvatska upisala prvu pripremnu pobjedu, u Slavonskom Brodu svladana Kanada

Branimir Korać • petak, 01.08.2014.
Hrvatska upisala prvu pripremnu pobjedu, u Slavonskom Brodu svladana Kanada
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija odradila je prvu od devet pripremnih utakmica. U Slavonskom Brodu ugostila je reprezentaciju Kanade i upisala pobjedu 69:64...

Bez Bogdanovića, Tomića, Žorića, Ukića Hrvatska je ugostila Kanadu u Slavonskom Brodu i u prvoj od dvije utakmice u dva dana upisala je pobjedu 69:64.

Već u prvom susretu viđeno je ono što se moglo i pretpostaviti, Šarić je pokazao da će u Španjolskoj biti jedan od glavnih hrvatskih aduta, Lafayette je potvrdio da je vrlo kvalitetan igrač, a Mario Hezonja da ima što pružiti ovoj reprezentaciji. Kanada je doputovala u dobrom sastavu, s nekolicinom NBA igrača poput Olynyka, Sacrea, Nicholsona, Josepha i pokazala se kao dobar i čvrst sparing partner.

Obje reprezentacije krenule su napadački loše, Hrvatska se prva probudila ubacivši prve poene iz igre u trećoj minuti dok su Kanađanima za to trebale još dvije minute. Međutim ipak su Kanađani uspjeli vrlo brzo uhvatiti priključak i preuzeti vodstvo. Na kraju prve dionice vodili su s 15:12 i bilo je očito kako je Hrvatska u toj fazi priprema kada malo toga funkcionira kako bi trebalo.

Prvo ime Hrvatske bio je Dario Šarić koji je igrao odlično na obje strane parketa, međutim Kanada se odlično držala. U drugoj dionici Kanađani su pobjegli na 32:26 što je bila najviša njihova prednost.

Do kraja prvog poluvremena Lafayette je približio Hrvatsku tricom, otišlo se na poluvrijeme s 35:33 za Kanadu iako je Hrvatska imala posljednji napad, no Šariću je ispala lopta i Kanada je otišla na odmor s prednosti.

Najveće probleme Hrvatima u prvom dijelu stvarao je Heslip koji je bio već na deset poena dok je na drugoj strani prednjačio već spomenuti Šarić.

Dobro je Kanada otvorila i drugo poluvrijeme, Heslip i Sacre odveli su Kanadu ponovno na osjetniju prednost, međutim tricom Krune Simona uspjela se Hrvatska vratiti na samo poen zaostatka. Sa sirenom za kraj treće četvrtine Mario Hezonja šutirao je tricu za poravnanje, ali nije ušla.

Ono što nije napravio na kraju četvrtine, napravio je početkom posljednje. Prvo je zakucao na krasno dodavanje Babića, a zatim je ubacio tešku tricu i Hrvatska je napokon povela s 56:54.

Nije uspjela Hrvatska iskoristiti taj pozitivan zamah i Kanada je ponovno preuzela vodstvo, međutim Lafayette je tricama u završnici riješio pitanje pobjednika. Prvo je zabio za preuzimanje vodstva 63:62, zatim i za 69:64 17 sekundi prije kraja. Dobro predstavljanje hrvatskoj javnosti Lafayette je zaokružio i ukradenom loptom u sljedećem napadu nakon čega Kanada više nije imala šanse za povratak.

Ostalo je tih 69:64 za Hrvatsku koja je tek u završnici slomila otpor Kanade. Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Šarić s 14 poena, Lafayette s 12 te Hezonja s devet dok je Kanađane sa 16 poena predvodio odlični šuter Heslip.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.08.2014. u 06:59
    Lafayette je pun pogodak, a Šarić je četvorka kakva nam je godinama falila. Dobro će to biti...
    Obrisan korisnik