Nogomet

Hiddink namjerava izgladiti odnos Van Hoojidonka i Van Persieja

Ante Zovko • subota, 02.08.2014.
Hiddink namjerava izgladiti odnos Van Hoojidonka i Van Persieja
Foto: EPA

Jedan od pomoćnika Guusu Hiddinku u njegovu drugom mandatu na klupi nizozemske reprezentacije bit će Pierre van Hoojidonk, koji se prošlog mjeseca sukobio s kapetanom reprezentacije Robinom van Persiejem.

Van Hoojidonk je uoči utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila izjavio da Van Persieja treba izvaditi iz momčadi zbog manjka zalaganja.

Njegov bivši suigrač iz Feyenoorda odgovorio je zabivši u pobjedi 3:0, a kasnije nije ostao dužan niti verbalno:

"Van Hoojidonk bi trebao prestati. Trebao bi se držati golfa ili nečeg drugog. Svi su ponosni na momčad, a on stvara paniku bez argumenata."

Hiddink, koji je naslijedio Louisa van Gaala, svjestan je da će morati izgladiti odnos bivših suigrača prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. Izjavio je za Sun:

"Van Hoojidonk i Van Persie će razgovarati. Trebali bi sjesti zajedno kao odrasli ljudi, suočiti se i reći jedan drugom što žele reći. Namjeravam uskoro dogovoriti taj sastanak."

"Sretan sam što će Van Hoojidonk raditi s U-21 reprezentacijom. On je tip igrača kojeg mladi mogu gledati kao uzor. Moramo sjesti kao odrasli i raščistiti sve što je nejasno. Želim to učiniti što prije. Van Persie je kapetan momčadi u ovom trenutku i ne vidim razloga zašto bih to mijenjao iako je prerano da kažem da je to definitivno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!