Košarka

Drugi poraz hrvatskih košarkaša na turniru u Francuskoj, Srbija slavila u produžetku

Branimir Korać • subota, 09.08.2014.
Drugi poraz hrvatskih košarkaša na turniru u Francuskoj, Srbija slavila u produžetku
Foto: EPA

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je još jedan poraz na turniru u Pauu. Nakon što je izgubila od Francuske prvog dana turnira, u drugom kolu bolja je bila Srbija nakon produžetka sa 84:83...

HRVATSKA - SRBIJA 83:84 (9:16, 20:18, 22:18, 22:21, 10:11)

Hrvatska: Andrić 7 (6 skokova), Bogdanović 19, Šarić 2, Rudež 11, Stipčević 0, Simon 11 (6 skokova), Markota 5, Žorić 13, Lafayette 10, Bilan 0, Babić 0, Hezonja 5.

Srbija: Bogdanović 8, Bjelica 15, Marković 3, Raduljica 13 (5 skokova), Mitrović 4, Micić 4, Kalinić 2, Katić 0, Štimac 1, Simonović 24, Birčević 5, Jović 5.

Šut za dva: Hrvatska 16/29, Srbija 16/37

Šut za tri: Hrvatska 12/24, Srbija 12/24

Slobodna bacanja: Hrvatska 16/22, Srbija 16/22

Skok:Hrvatska 18+5, Srbija, 17+7

Asistencije: Hrvatska 11, Srbija 7

Izgubljene lopte: Hrvatska 18, Srbija 15

I drugi susret u Pauu izbornik Jasmin Repeša iskoristio je za isprobavanje određenih situacija u igri, ovaj susret preskočili su Ante Tomić, Mario Delaš i Roko Ukić, a Srbija je na kraju slavila u produžetku sa 84:83.

Najveće zasluge za to nosi Marko Simonović koji je bio posebno šuterski raspoložen, a pobjedu Srbiji je donio, pak, Bogdan Bogdanović tricom pet i pol sekundi prije kraja produžetka.

Pobjeda bi, naravno, dobro došla, nikada nije ugodno gubiti, međutim i ovaj susret je žrtvovan kako bi se isprobale neke stvari posebno u obrani, ali i igrači.

Na kraju, jednako kao i u prvom susretu s Francuskom, bilo je dobrih i loših stvari, ali do početka Svjetskog kupa je još sasvim dovoljno vremena da se to ispravi i forma dovede na željenu razinu. Uostalom, sjećamo se kako je Hrvatska znala prolaziti na velikim natjecanjima nakon što je u pripremnoj fazi nizala pobjede. A opet sjećamo se kako je Hrvatska izgledala prošle godine u ovo vrijeme uoči Slovenije pa kolika je razlika bila na samom natjecanju.

Prvo poluvrijeme protiv Srbije bilo je obostrano niske kvalitete, napadački su i jedni i drugi izgledali dosta loše, no zato je u nastavku došlo do šuterskog preporoda.

Bez obzira na bolje izdanje u drugom poluvremenu, jasno je da neki igrači teško drže priključak za ostatkom i izbornik ne bi trebao imati neke velike dvojbe oko toga tko će propustiti Španjolsku. Bilo je dobro vidjeti Bojana Bogdanovića u kvalitetnom izdanju, protiv Francuske je odigrao ispod svoje razine, međutim ovaj susret je bio puno bolji.

Ostaje žal za pobjedom do koje se moglo i u regularnom dijelu i u produžetku. Tri minute prije kraja Hrvatska je vodila 68:60 nakon serije ubačaja Damjana Rudeža, međutim u završnici je prednost ispuštena. Prednost je u završnici tricom poništio Simonović i sa 73:73 otišlo se u produžetak.

Tamo je Hrvatska na ulasku u zadnju minutu vodila 82:78, još jednom tricom Simonovića Srbija se približila da bi nakon toga Kruno Simon ubacio samo jedno slobodno bacanje. Kaznio je to Bogdan Bogdanović tricom za 84:83, a Hrvatska u posljednjem napadu nije uspjela složiti kvalitetnu akciju i doći do pobjede.

Posljednjeg dana turnira Hrvatska igra protiv Grčke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2014. u 14:19
    smatram da Markoti nije mjesto u reprezentaciji.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.08.2014. u 06:00
    Svašta se moglo vidjeti na ovoj utakmici. I puno skrivanja je bilo. Nažalost točno je ono što je napisao CSKA. Stipčević se "borio" sa loptom. Njega su na centru pritiskali. Ludo je što je sve ispogađao Simonović. Ona zadnja trica od table je smijurija...ali ušla je. Lopta je daleko najsigurnija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • frulex10.08.2014. u 01:47
    Ma upravo tako, nema smisla komentirati ovakvu pripremnu gdje Andrić igra odlučujuće minute, Žorić odmara zadnjih 15, a Stipčević vodi igru 15 minuta. Pa prošle godine mislim da smo samo jednu pripremnu pobijedili, od 7-8 odigranih, i to od Francuza pukli 30 razlike, a na kraju igrali polufinale... [više na forumu]
    frulex
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 22:57
    Ako je ovo pripremna utakmica onda je glavonja mogao i sebe pripremati.Kako može 2 puta izgubiti istu utakmicu na isti način,braneći skoro pune napade.U sportu sreća uvijek prati hrabre a kažnjava kukavice,pa je tako bilo i ovaj put.Primili smo dvije trice iz očaja samo zbog kukavičluka.Posve sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2014. u 22:00
    nije mi jasno tko smatra relevantnu ovu današnju utakmicu, pa bitnija je ona koju ćemo igrati za mjesec dana, ovo su PRIPREME. a što se tiče Hrvatske, danas nije bio problem što nam nisu igrali neki igrači, već što su neki igrali. a igrali su jer je utakmica pripremna, a sljedeću protiv srba na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik