Nogomet

Video: Ramires i Fabregas strijelci za preokret Chelseaja u Budimpešti

Davor Mikulić • nedjelja, 10.08.2014.
Video: Ramires i Fabregas strijelci za preokret Chelseaja u Budimpešti
Foto: EPA

Umjesto prvenstvenog susreta trećeg kola mađarske lige Ferencvaros je u Budimpešti dočekao Chelsea i upisao poraz, unatoč minimalnom vodstvu s poluvremena koje je osigurao veteran Zoltan Gera...

Jose Mourinho na teren je u prvom dijelu utakmice poslao pomalo izmijenjenu momčad, dok su u nastavku priliku dobili igrači na koje se najviše računa u prvenstvu. No, niti to nije puno pomoglo domaćinu koji je uglavnom bio u podređenom položaju.

Prvu pravu priliku na susretu imao je Andre Schürrle već u 8. minuti kada je pokušao zaprijetiti domaćem vrataru Dibuszu, ali on prizemni udarac brani bez većih problema.

Do prednosti je u 17. minuti ipak prvi došao Ferencvaros. Loptu koja je s desne strane upućena na peterac nije stigao Zouma, ali na pravom mjestu se našao 35-godišnji Zoltan Gera te pogodio mrežu nemoćnog Petra Čecha. Gosti su nastavili s napadima, no do odlaska na odmor rezultat se više nije mijenjao.

Odmah na početku drugog poluvremena Jose Mourinho je napravio nekoliko izmjena, a već nakon šest minuta rezultat je vraćen na početak.

Na rubu šesnaesterca loptu je primio Ramires i bez puno razmišljanja lijevom nogom sjajno pogodio vrata iznenađenog Denesa Dibusza koji je ostao u mjestu i udarac samo ispratio pogledom.

Pogodak koji je bio vrijedan pobjede djelo je Cesca Fabregasa koji je domaćeg vratara matirao devet minuta prije isteka regularnog dijela. Isti se igrač zajedno sa Oscarom u 89. minuti našao na pet metara od Dibusza, no niti jedan nije uspio zahvatiti ubačenu loptu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade priliku je imao i Diego Costa, a kada se našao oči u oči s vratarom loptu je poslao tik uz lijevu vratnicu.

Domaći igrači također su imali svojih prilika, posebno kada su brojniji išli prema Cechu, ali u završnici im je nedostajalo mirnoće. Za Ferencvaros je svih 90 minuta odradio Mateo Pavlović, dok su Kukuruzović i Havojić odigrali drugo poluvrijeme.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!