Nogomet

Osječanke stigle do pobjede i u drugoj utakmici svoje skupine

Davor Mikulić • utorak, 12.08.2014.
Osječanke stigle do pobjede i u drugoj utakmici svoje skupine

Drugom pobjedom u skupini 5 iz isto toliko susreta igračice ŽNK Osijek ostale su na maksimalnom učinku, ali prvo mjesto preuzeo je Spartak zbog bolje gol razlike. Ekipa Zvonimira Kolaka od 19. minute imala je igračicu više na terenu nakon što je iz igre isključena Papadopoulou...

Kao što se i najavljivalo, susret s grčkim prvakinjama bio je nešto teži ispit, no crveni karton gostujuće igračice uvelike je olakšao posao. Domaća je ekipa zasluženo slavila jer je tijekom cijelog susreta imala kontrolu nad loptom i konstantno prijetila.

ŽNK Osijek do prednosti je došao u 34. minuti i to s bijele točke. Precizna je bila Baban, a u trećoj minuti sudačke nadoknade vratarku Keramidu matirala je i Šalek.

Nastavak susreta također je donio dva pogotka, a prvi je postigla Maja Joščak u 57. minuti. Joščak je zbog ozljede s kojom se muči već dugo ušla tek na poluvremenu. Birtoiu je u 74. minuti uspjela tek ublažiti poraz svoje momčadi.

Drugi susret ove grupe koji se nešto ranije igrao u Vinkovcima donio je pravu golijadu nakon koje je moldavski Goliador iz Kišinjeva imao pomalo nevjerojatnu gol razliku – 0:31. Igračice srpskog Spartaka mrežu vratarke Curos tresle su čak 19 puta, a najviše se istaknula Nikolić koja je strijelac bila u osam navrata. S po tri pogotka pratile su je Slović i N'Rehy, dok su još po jednom uspjele zabiti Radanović, Marenić, Ilić i Čanković. Za vodstvo Spartaka 14:0 svoju mrežu je pogodila Dragomir.

Rezultati:
Spartak - Goliador 19:0
Osijek – Amazones Dramas 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis12.08.2014. u 02:38
    odlično, svaka im čast!
    cameosis