Rukomet

Metalurg protiv Vardara obranio naslov na Međunarodnom turniru u Strugi

Zvonka Keliš • nedjelja, 17.08.2014.
Metalurg protiv Vardara obranio naslov na Međunarodnom turniru u Strugi

Momčad Metalurga u zanimljivom je makedonskom finalu Međunarodnog turnira u Strugi sigurno obranila naslov, a do slavlja nad Vardarom stigla je prije svega predvođena najkorisnijem igračem turnira, Lukom Cindrićem.

Tradicionalni Međunarodni rukometni turnir u Strugi u svom je 42. izdanju dobio i svog novog starog prvaka. Naime, do slavlja je u makedonskom finalu stigao branitelj naslova i makedonski prvak Metalurg, dok je viceprvak zauzeo drugu poziciju. Treće mjesto na koncu je pripalo ekipi St. Petersburga, četvrti je tako završio poljski Azoty Pulawy, peto je mjesto pripalo ekipi Creteila, a posljednja šesta je srpska Metaloplastika.

Dan je u Strugi otvoren susretom za peto mjesto u kojem je francuski Creteil bez problema svladao Metaloplastiku 27:19. Iako je Metaloplastika ranije na turniru pružila dobar otpor Vardaru, u borbi za peto mjesto nije prikazala istu igru te je Creteil već na predah otišao s velikih 17:6. Povećala je u drugom poluvremenu francuska momčad svoju prednost na +12, no Metaloplastika se u posljednjih 15 minuta susreta budi i stiže na samo minus četiri (19:23), no izjednačiti ipak nije uspjela te Creteil osigurava sigurno slavlje s osam pogodaka razlike (27:19). U pobjedu svoje momčadi Hugo Descant, ujedno i najbolji strijelac turnira, ugradio je sedam pogodaka, dok je Milutin Dragićević za Metaloplastiku zabio pet golova.

Zanimljivije je bilo u drugom susretu dana, točnije, borbi za treće mjesto u kojoj je slavio ruski St. Petersburg. Iako u susret bolje ulazi ekipa Azoty Pulawyja te se sredinom prvoga dijela odvaja i na 9:5 na predah se ipak odlazi sa sigurnim vodstvom Rusa koji preokreću rezultat u svoju korist za vodstvo 16:13. U drugome poluvremenu Rusi nastavljaju u istom ritmu, odvajaju se na 24:18, a iako Poljaci potom uspijevaju smanjiti svoj zaostatak te stižu i na minus dva (23:25), ekipa St. Petersburga sigurno čuva stečenu prednost te na kraju slavi 33:29. Odličan je kod St. Petersburga bio Driapočko sa sedam pogodaka, dok se kod Azoty Pulawyja istaknuo Jan Sobol sa sedam golova, a Marko Tarabochia je dodao njih dva.

Makedonsko finale pružilo je, pak, vrlo dobru igru Metalurga koji je nastavio s igrom svoje mladeži u kojoj je ponovno prednjačio najkorisniji igrač turnira Luka Cindrić. Iako je ekipa Vardara s Arpadom Šterbikom podosta namučila igrače Metalurga isti se sredinom prvoga dijela počinju odvajati od svog suparnika (6:3, 10:6) da bi na predah otišli sa sigurnih 12:8. Odličan je tada ponovno bio i Vuko Borozan, kao i vratar Miroslav Kocić koji je dodatno razbudio svoje momke, a iako Igor Karačić u uvodnim minutama nastavka dovodi Vardar na minus jedan (12:13), Cindrić nastavlja s odličnom predstavom te zajedno uz Kocića vraća svoju momčad na sigurnu prednost (17:13). Razbudio se tada i Renato Vugrinec koji s nekoliko uzastopnih pogodaka postavlja 24:19 da bi Metalurg Line Červara na kraju slavio 25:19.

Najefikasniji u redovima Metalurga bio je Renato Vugrinec sa sedam postignutih pogodaka, pet je dodao Luka Cindrić, a četiri Vuko Borozan, Miroslav Kocić obranio je 14 lopti, Nikola Mitrevski je dodao jednu obranu, dok je najbolji kod Vardara bio Igor Karačić sa šest golova, Blaženko Lacković se nije upisao u listu strijelaca, a Arpad Šterbik i Strahinja Milić sakupili su zajedno 15 obrana.

Međunarodni rukometni turnir, Struga:

Utakmica za peto mjesto:
Creteil - Metaloplastika 27:19 (17:6)

Utakmica za treće mjesto:
Azoty Pulawy - St. Petersburg 29:33 (13:16)

Finale:
Metalurg - Vardar 25:19 (12:8)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.08.2014. u 09:27
    Cindra - iz Ogulina u svijet (rukometa)!
    narada108
  • Obrisan korisnik17.08.2014. u 00:59
    Kakva igra Cindrića,razigravao,zabijao i izborio iskljucenja i sedmerce.. btw.mislim da je 6 golova zabio,zaslueno je MVP turnira,igrač kakvog Hrvatska samo može poželjeti,dokazao se sa odlicnim partijama protiv velikih klubova kao sto su PSG,Barcelona.Kiel.KIF Kolding i mnogi drugi :) cak mi je i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik