Nogomet

Van der Vaart ponovno u sastavu reprezentacije, otpala dvojica iz Brazila

Ante Zovko • srijeda, 20.08.2014.
Van der Vaart ponovno u sastavu reprezentacije, otpala dvojica iz Brazila
Foto: EPA

Novi nizozemski izbornik Guus Hiddink objavio je popis kandidata za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016., a na njemu se izdvaja povratak iskusnog veznjaka HSV-a.

Nizozemska će poslije osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 5. rujna igrati prijateljski susret s Italijom, a četiri dana kasnije otvara kvalifikacije s Češkom u Pragu.

Hiddink, koji je naslijedio Louisa van Gaala, vratio je u sastav Rafaela van der Vaarta, koji nije nastupao za reprezentaciju od studenog 2013., od prijateljskog ogleda s Kolumbijom.

Prošle sezone 31-godišnjak je vodio borbu s ozljedama, a dao je veliki obol u prošlim kvalifikacijama postigavši sedam golova u posljednjih 12 nastupa.

Osim njega, od igrača koji nisu bili na Svjetskom prvenstvu, na Hiddinkovu popisu su još Erik Pieters, Gregory van der Wiel i Jeroen Zoet.

Na popisu od 25 igrača nema dvojice igrača koji su bili u sastavu osvajača bronce, Jonathana de Guzmana i Terencea Kongola.

Nizozemski popis:

Vratari: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Michel Vorm (Tottenham), Jeroen Zoet (PSV)

Braniči: Daley Blind (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (Porto), Erik Pieters (Stoke City), Gregory van der Wiel (Paris Saint- Germain), Paul Verhaegh (Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Joel Veltman (Ajax)

Veznjaci: Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (Milan), Leroy Fer (QPR), Arjen Robben (Bayern), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (Hamburg), Georginio Wijnaldum (PSV)

Napadači: Memphis Depay (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuyt (Fenerbahče), Jeremain Lens (Dynamo Kijev), Robin van Persie (Manchester United)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!