Tenis

Ćorić prošao dalje nakon jednog gema, Martić nastavila s lošim rezultatima

Davor Kovačević • srijeda, 20.08.2014.
Ćorić prošao dalje nakon jednog gema, Martić nastavila s lošim rezultatima
Foto: FaH

Drugi dan kvalifikacija za US Open donio je nastupe ostalih hrvatskih predstavnika. Prolaz u sljedeći krug prvi je izborio Borna Ćorić kojemu je Thiemo De Bakker predao nakon jednog odigranog gema, a Petra Martić nije uspjela proći Srpkinju Aleksandru Krunić.

Borna Ćorić ostvario je prolaz u drugo kolo kvalifikacija i to nakon nekoliko minuta. Naime, kada je Ćorić oduzeo servis Thiemu De Bakkeru, Nizozemac je prišao do glavnog suca i rekao da više ne može nastaviti, a pritom nije zatražio ni liječničku pomoć.

Ćoriću se tako otvara dobra mogućnost za glavni turnir budući da u drugom kolu čeka pobjednika američkog dvoboja između Mitchella i Kozlova koji su dosta lošije rangirani od Hrvata.

Još jedan hrvatsko-srpski dvoboj u ženskoj konkurenciji pripao je susjedima. Poslije poraza Ane Vrljić od Jovane Jakšić, veće sreće nije bila ni Petra Martić koja je nastavila lošu rezultatsku godinu porazom od Aleksandre Krunić s 4:6, 3:6.

U prvom setu obje su tenisačice držale svoje servise sve do 4:4 kada Martić gubi svoj, a Krunić potvrđuje break i osvaja set. U nastavku Martić se brzo našla u zaostatku od 0:4 pri čemu je Krunić uključujući prvi set zaredala ukupno sedam gemova te je prednost očuvala do kraja.

Srpska tenisačica je u konačnici zasluženo slavila, budući da je osvojila čak 17 poena više u meču te je vrlo dobro igrala iza prvog servisa, a Martić prvi put ove godine više neće biti u prilici izboriti nastup u glavnom turniru Grand Slama.

US Open, kvalifikacije, prvo kolo, muškarci:
Borna Ćorić (Hrvatska) – Thiemo De Bakker (Nizozemska) 1:0 predaja

US Open, kvalifikacije, prvo kolo, žene
Aleksandra Krunić (Srbija) – Petra Martić (Hrvatska) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren21.08.2014. u 08:34
    Ćorić igra protiv Kozlova, a nakon toga ide na pobjednika meča Wang/Chung. Vjerojatnije je da će to biti Wang, 16. nositelj.
    Zdren
  • teniosac20.08.2014. u 21:24
    a za Bornu najbolje želje..
    teniosac
  • teniosac20.08.2014. u 21:23
    Petra je u banani več jaako dugo..
    teniosac
  • Obrisan korisnik20.08.2014. u 21:11
    Odi više Petra iz tenisa odi!
    Obrisan korisnik