Nogomet

Video: Inter već na Islandu odradio veći dio posla i došao nadomak prolaza

Mihaela Bradovski • četvrtak, 21.08.2014.
Video: Inter već na Islandu odradio veći dio posla i došao nadomak prolaza
Foto: EPA

Osim susreta između Dnipra i Hajduka, u srijedu je na rasporedu bio još jedan dvoboj play-offa Europske lige. Milanski Inter gostovao je na Islandu gdje je lakoćom svladao domaći Stjarnan s 3:0...

Talijani su potvrdili status favorita protiv Islanđana i nisu dozvolili iznenađenje. Upisali su pobjedu već u Reykjaviku i zakoračili u skupinu Europske lige.

U jednosmjernoj utakmici sve je bilo na strani Intera koji je dominirao svih 90 minuta i Islanđani su mogli i teže stradati. Ipak, konačnih 3:0 sasvim je dovoljna prednost za miran uzvrat u Milanu.

U susretu koji je sudio hrvatski sudac Mario Strahonja od početka su se nizale prilike pred domaćim vratima, a Inter je do prednosti došao u 41. minuti nakon niza propuštenih prilika. Dodo je ubacio u domaći kazneni prostor, lopta se odbila do Icardija koji ju je poslao u mrežu.

Početak drugog poluvremena donio je novi pogodak, ovaj put je Dodo prešao iz uloge asistenta u ulogu strijelca. Jonathan ga je dobro poslužio, a ovaj glavom pogodio za 2:0.

U sličnom ritmu nastavilo se do kraja, Inter je dominirao i u posljednjim trenucima Danilo D’Ambrosio postigao je i treći pogodak za goste i osigurao visoku pobjedu.

Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta u veznom redu Intera.

Europska liga, play-off:
Stjarnan - Inter 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!