Nogomet

Video: Domaćini bez pobjede, tri remija i dvije pobjede gostiju

Branimir Korać • srijeda, 20.08.2014.
Video: Domaćini bez pobjede, tri remija i dvije pobjede gostiju
Foto: EPA

Srijeda je donijela drugih pet susreta play-offa Lige prvaka iz kojih domaćini nisu izvukli nijednu pobjedu. Najbliže njoj bio je Aalborg koji je bio nadmoćan protiv Apoela, ali do pobjede nije došao...

Aalborg - Apoel 1:1

Dinamov krvnik u trećem pretkolu Lige prvaka, danski Aalborg, ugostio je momčad Apoela i nije uspio slaviti. Međutim, nije niti protiv Dinama pa je u gostima stigao do pobjede.

Danci su dominirali susretom, bili su bolji protivnik i imali su više prilika. Međutim nisu bili efikasni, puno su promašivali i na kraju su kažnjeni s rezultatom s kojim u konačnici ne mogu biti zadovoljni.

Početak susreta bio je obećavajući za domaćina koji je stigao do prednosti već u 16. minuti nakon što je Kristiansen kroz obranu pronašao na rubu 16 metara Thomsena, a ovaj poslao loptu u mrežu.

Nastavilo se boljim nastupom Aalborga koji je pokušavao doći do drugog pogotka, međutim nije uspio. Kada do pogotka nije mogao domaćin, došao je gost. U 54. minuti prvim udarcem u okvir gola Apoel je poravnao na 1:1 pogotkom Viniciusa.

Do kraja je ostalo tih 1:1, a Aalborg može definitivno biti razočaran ovakvim ishodom.

Lille - Porto 0:1

U utakmici koja nije oduševila Porto je stigao do velikog kapitala gostujućom pobjedom kod Lillea 1:0. Iako su Francuzi ranije započeli sa sezonom, imaju više službenih utakmica u nogama, na travnjaku se to nije osjetilo.

Porto je većim dijelom susreta imao kontrolu, Lille je pokušavao u završnici doći do barem poravnanja, međutim napadi nisu bili dobro organizirani i Porto je sačuvao prednost.

Trenutak odluke dogodio se u 61. minuti. Tello je odlično ubacio na pet metara, pucao je glavom Martinez da bi Enyeama kratko odbio loptu samo na nogu Herrere koji lakoćom zabija.

Maribor - Celtic 1:1

Dvoboj Maribora i Celtica bio je dvoboj dvije momčadi koje su jedna drugoj predstavljale "jackpot" u ždrijebu. Prvi susret završen je bez pobjednika 1:1, no i dalje je teško prognozirati tko će odnijeti glavnu nagradu.

Susret je počeo vatreno, s dva pogotka u prvih 15 minuta, međutim nakon toga mreže se više nisu tresle.

Poveli su Škoti već u šestoj minuti kada je nakon loše reakcije slovenske obrane Jo Inge Berget došao u 16 metara iskosa i pokušao iznenaditi Handanoviča, ovaj je odbio loptu no samo do Calluma McGregora koji nije imao težak posao.

Ipak kratko je trajalo slavlje Celtica, već u 14. minuti Željko Filipović dao je odličnu loptu kroz sredinu, primio ju je Damjan Bohar i lako svladao Craiga Gordona.

Slovan Bratislava - BATE 1:1

Još jedan izjednačen dvoboj koji je završen bez pobjednika bio je onaj u Bratislavi gdje su igrali domaći Slovan i BATE Borisov. I ovdje je završilo 1:1, a domaćin može biti zadovoljan rezultatom jer je zaostatak uhvatio tek u 80. minuti.

Slovan je poklonio Bjelorusima pogodak u gostima koji bi se u konačnici mogao pokazati važnim. Trenutak nepažnje dogodio se u 44. minuti kada je Krivec tražio u sredini Rodionova, međutim Jablonsky je pokušao izbiti loptu ispred njega, no učinio je to nespretno i pogodio vlastitu mrežu.

Odlično je BATE držao Slovan podalje od svojeg gola sve do 80. minute kada je iskusni Robert Vittek ipak uspio poravnati na 1:1 i vratiti nadu svojoj momčadi.

Standard Liege - Zenit 0:1

Veliki posao odradio je u gostima Zenit koji je poput Porta u Francuskoj, slavio u Belgiji. Također minimalnih 1:0 čine se kao dobar kapital uoči uzvrata.

Favorizirani Rusi na kraju su zasluženo slavili pogotkom Šatova još iz 16. minute utakmice. Bila je to dobra akcija u kojoj su sudjelovali Criscito, Danny i Hulk koji je proigrao u sredini Šatova, a ovaj je imao jednostavan zadatak.

Do kraja susreta Rusi su kontrolirali stanje na travnjaku i nisu dopustili Standardu preokret. Belgijci će vrlo teško u Rusiji doći do čuda.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bešiktaš0:0Arsenal
København2:3Bayer Leverkusen
Napoli1:1Athletic Bilbao
Salzburg2:1Malmö
FCSB1:0Ludogorec Razgrad
Aalborg BK1:1APOEL
Lille0:1Porto
Maribor1:1Celtic
Slovan Bratislava1:1BATE Borisov
Standard Liège0:1Zenit
Zenit3:0Standard Liège
APOEL4:0Aalborg BK
BATE Borisov3:0Slovan Bratislava
Celtic0:1Maribor
Porto2:0Lille
Malmö3:0Salzburg
Ludogorec Razgrad6:5 **FCSB
Arsenal1:0Bešiktaš
Bayer Leverkusen4:0København
Athletic Bilbao3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!