Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 26.08.2014.
Zenit
Zenit 3:0 Standard Liège
Standard Liège

Video: Rondon i Hulk u uvjerljivoj pobjedi Zenitu osigurali grupnu fazu Lige prvaka

Davor Mikulić • utorak, 26.08.2014.
Video: Rondon i Hulk u uvjerljivoj pobjedi Zenitu osigurali grupnu fazu Lige prvaka
Foto: EPA

Zenit je prvi izborio grupnu fazu Lige prvaka nakon što je i u uzvratu bio bolji od Standarda. Uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu osigurali su Rondon u prvom i Hulk s dva pogotka u drugom dijelu...

Gosti iz Belgije na uzvrat u St. Peterburg došli su kako bi pokušali iznenaditi Zenit nakon što su na domaćem terenu upisali minimalan poraz. Prvi su zaprijetili u četvrtoj minuti utakmice, no pokušaj Watta bio je preslab pa Juri Lodigin nije imao nikakvih problema.

Domaća je momčad uzvratila pet minuta poslije kada je loptu u šesnaestercu dobio Oleg Šatov. Pucao je nisko po sredini vrata, ali nije uspio iznenaditi Eija Kawashimu. Nova prijetnja stigla je minutu kasnije kada je udarac okušao i Axel Witsel, međutim, refleksno je i to obranio gostujući vratar.

Većih opasnosti za Kawashimu nije bilo do 21. minute kada je u priliku došao Faizulin koji je primio loptu na rubu šesnaesterca, pokušao iznenaditi gostujućeg čuvara mreže, no udarac je prošao tek nekoliko centimetara pored desne vratnice.

Nakon pola sata igre gledatelji su vidjeli i prvi pogodak kada je Zenit došao do vodstva. Neugodan ubačaj s lijeve strane vratar Kawashima je uspio zaustaviti, ali samo na trenutak. Od njegovih se ruku lopta odbila ravno na glavu Rondona koji je ostao nečuvan pored dvojice gostujućih igrača i mirno loptu poslao u mrežu.

U tom trenutku šanse za Standard svele su se na minimum, ali nadu im je vratio drugi žuti karton Faizulina koji je morao napustiti igru u 44. minuti. Prvi žuti karton dobio je trinaest minuta ranije.

Međutim, gosti iz Belgije nisu znali to iskoristiti, a domaćin je u nastavku s dva nova pogotka Hulka i igračem manje na terenu riješio pitanje ukupnog pobjednika. Prvi put Brazilac je savladao gostujućeg vratara u 54. minuti i to s bijele točke. Kapetan Van Damme umjesto lopte je zaustavio Smolnikova, a Hulk je bio siguran izvođač i zakucao loptu u desnu stranu gdje nije bilo Kawashime.

Drugi Hulkov, a treći Zenitov, pogodak bio je zaista prekrasan. Loptu je primio na polovici terena, nanizao trojicu igrača i sa sedamnaest mirno loptu poslao u donji desni kut. Kawashima se ispružio, ali nije mogao do nje.

3:0 se pokazalo i konačnim rezultatom, iako je moglo biti još promjena, a ubilježena je po jedna opasnija situacija na svakoj strani. Gostujući pokušaj Igora de Camarga s distance teškom je mukom blokirala domaća obrana, dok je za Zenit još jednom zaprijetio Hulk. Njegov je dobar pokušaj voleja također naišao na blok, iz čega je domaćin dobio samo udarac iz kuta.

Od 89. minute snage su na terenu bile izjednačene jer je zbog izravnog crvenog kartona ranije put svlačionice morao i Ricardo Faty.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bešiktaš0:0Arsenal
København2:3Bayer Leverkusen
Napoli1:1Athletic Bilbao
Salzburg2:1Malmö
FCSB1:0Ludogorec Razgrad
Aalborg BK1:1APOEL
Lille0:1Porto
Maribor1:1Celtic
Slovan Bratislava1:1BATE Borisov
Standard Liège0:1Zenit
Zenit3:0Standard Liège
APOEL4:0Aalborg BK
BATE Borisov3:0Slovan Bratislava
Celtic0:1Maribor
Porto2:0Lille
Malmö3:0Salzburg
Ludogorec Razgrad6:5 **FCSB
Arsenal1:0Bešiktaš
Bayer Leverkusen4:0København
Athletic Bilbao3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!