Nogomet

Video: Slaven Bilić i Bešiktaš zaustavili Arsenal, Steaua u posljednjim minutama do pobjede

Davor Mikulić • utorak, 19.08.2014.
Video: Slaven Bilić i Bešiktaš zaustavili Arsenal, Steaua u posljednjim minutama do pobjede
Foto: EPA

Utorak nam je donio prvih pet utakmica play-offa Lige prvaka, a uzbuđenja nije nedostajalo. Bešiktaš i Arsenal odigrali su bez golova, a Steaua i Malmo u posljednjim su minutama osigurali nešto lakši uzvrat...

Već na samom početku susreta u Kopenhagenu mogli smo zaključiti da pogodaka neće manjkati. Leverkusen je u petoj minuti došao do vodstva preko Stefana Kiesslinga koji je sjajno utrčao na prvu vratnicu i iskoristio povratnu loptu Calhanoglua, no samo osam minuta poslije prednost je bila na strani domaće momčadi.

Prvo je nakon udarca iz kuta loptu glavom u mrežu Lena poslao Jorgensen, da bi isto učinio i Amarteny, ali nakon što je poslije izvedenog slobodnog udarca nastala gužva u gostujućem petercu.

Promjena nije bilo do 31. minute kada je s petnaestak metara za izjednačenje zabio Bellarabi, a dvije minute prije kraja prvog dijela utakmice novi preokret i vodstvo momčadi iz Leverkusena donio je Son Heung-Min. Asistent je ponovno bio Calhanoglu.

Na poluvremenu je Donatija zamijenio Tin Jedvaj, dok je Dario Krešić utakmicu odgledao s klupe.

Unatoč efikasnih prvih i brojnim prilikama u 45 drugih minuta, rezultatskih promjena više nije bilo.

Athletic iz Bilbaa na poluvremenu je utakmice na San Paolu imao prednost jednog pogotka za kojeg je bio zaslužan 22-godišnji Iker Muniain. S desne mu je strane loptu između dvojice igrača poslao de Marcos, a Muniain je sjajnim prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut vratara Cabarala. Bilo je to zasluženo vodstvo gostiju koji su ipak bili nešto konkretniji.

Trud se domaćim igračima isplatio tek u 68. minuti susreta nakon mini slaloma Gonzala Higuaina. Primio je Hamšikovu loptu, prošao dvojicu, te kroz noge Balenziage poslao u suprotni Iraizozov kut.

Odluku o momčadi koja će proći dobit ćemo tek u uzvratnom susretu.

Na svom je terenu Red Bull Salzburg imao veliku prednost, no na samom kraju utakmice gosti su pokazali kako će se nešto pitati i njih. Do prvog pogotka je domaćin došao u 16. minuti nakon udarca iz kuta. Lopta se u šesnaestercu Malmoa odbijala od nekoliko igrača, a na kraju došla do Schiemera koji ju je neobranjivo zakucao u gostujuću mrežu.

Minimalna prednost Salzburga održala se sve do 56. minute kada je za povećanje rezultata iz slobodnog udarca pogodio domaći kapetan Soriano. No, kada se činilo da će to biti i konačni rezultat, Forsberg je u posljednjoj minuti poremetio planove Salzburgu, a svojoj momčadi vratio nadu u igranje u grupnoj fazi najelitnijeg kupskog natjecanja.

Vrlo slična situacija dogodila se i u Rumunjskoj, no tamo se pogotku u posljednjim trenucima radovao domaći sastav. Mreže su mirovale punih 88 minuta, a onda je za, mora se priznati, zasluženu pobjedu vratara Stojanova nadmudrio Chipciu.

Isti je igrač možda mogao i puno ranije riješiti pitanje pobjednika, no u 34. minuti nije realizirao udarac s bijele točke.

Bešiktaš i bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dočekali su u Istanbulu engleski Arsenal, a pogodaka na susretu nije bilo. Iako, nakon samo nekoliko sekundi Bešiktaš je mogao povesti, ali na sreću gostujućih igrača, vratar Szczesny teškom je mukom spriječio da pokušaj Dembe Ba s centra završi iza njegovih leđa.

Arsenal je posljednjih deset minuta odigrao s igračem manje jer igru je zbog drugog žutog morao napustiti Aaron Ramsey. Prvi je dobio u 54. minuti.

U prilično izjednačenoj utakmici ovaj rezultat je vjerojatno i najpošteniji.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Bešiktaš0:0Arsenal
København2:3Bayer Leverkusen
Napoli1:1Athletic Bilbao
Salzburg2:1Malmö
FCSB1:0Ludogorec Razgrad
Aalborg BK1:1APOEL
Lille0:1Porto
Maribor1:1Celtic
Slovan Bratislava1:1BATE Borisov
Standard Liège0:1Zenit
Zenit3:0Standard Liège
APOEL4:0Aalborg BK
BATE Borisov3:0Slovan Bratislava
Celtic0:1Maribor
Porto2:0Lille
Malmö3:0Salzburg
Ludogorec Razgrad6:5 **FCSB
Arsenal1:0Bešiktaš
Bayer Leverkusen4:0København
Athletic Bilbao3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj20.08.2014. u 00:27
    iz teksta bi trebalo pogađati o kojim tekmama se radi. a isto tak bilić je bio i isključen..
    Mihalj