Tenis

Borna Ćorić na korak od ulaska u glavni ždrijeb US Opena

Mihaela Bradovski • petak, 22.08.2014.
Borna Ćorić na korak od ulaska u glavni ždrijeb US Opena
Foto: FaH

Nakon dva sata igre u drugom kolu kvalifikacija, Borna Ćorić upisao je pobjedu. U susretu protiv talentiranog Makedonca s američkom putovnicom Stefana Kozlova izgubio je prvi set, no uspio je preokrenuti meč...

16-godišnji Stefan Kozlov bolje je ušao u meč drugog kola kvalifikacija US Opena i natjerao je Bornu Ćorića na meč u tri seta. Ipak, hrvatski tenisač bio je bolji kada je to bilo najpotrebnije i izborio je prolaz.

Jedan od najboljih juniora svijeta iskoristio je Bornine probleme sa servisom u početku meča, dva puta mu je u prva četiri servis gema oduzeo početni udarac dok je istovremeno na svom servisu bio uvjerljiv i nije olako gubio poene. Brzo je Kozlov stigao do seta sa 6:2, no nakon toga je Ćorić zaigrao bolje.

U drugom setu Kozlov je imao veliku priliku kod 2:2 kada je stigao do break lopte, no nije uspio to i iskoristiti i nakon toga Ćorić je stigao do breaka i vrlo blizu seta.

Identična situacija dogodila se i u trećem setu gdje ponovno Kozlov nije iskoristio ukazanu priliku kod 2:2 da bi nakon toga izgubio četiri gema u nizu i upisao poraz.

Ćorić je tijekom susreta pet puta oduzeo servis protivniku dok je svoj gubio u tri navrata spasivši usto još pet break prilika.

U trećem kolu kvalifikacija igrat će protiv Jimmyja Wanga iz Kineskog Tajpeha koji je sa 6:1, 6:1 nadigrao Korejca Hyeona Chunga.

US Open, kvalifikacije drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Stefan Kozlov (SAD) 2:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac22.08.2014. u 21:40
    plasirao se je,sad samo još malo sreće sa ždrijebom..
    teniosac
  • interreg22.08.2014. u 13:55
    Somo gazi Borna! Lijepo bi bilo imati jedno novo hrvatsko ime u glavnom zdrijebu GS.
    interreg