Rukomet

Tatran Prešov i Azoty Pulawy osigurali finale turnira u Doboju

Danijela Lemaić • subota, 23.08.2014.
Tatran Prešov i Azoty Pulawy osigurali finale turnira u Doboju

Na Međunarodnom TV turniru šampiona koji se već tradicionalno održava u Doboju završio je četvrti natjecateljski dan koji je bio rezerviran za posljednje susrete po skupinama. U borbi za plasman u finale uspješni su bili Tatran Prešov i Azoty Pulawy, dok je do pobjede stigla i reprezentacija Irana.

Četvrti dan natjecanja u Doboju donio je susret skupine A Tatran Prešova i Esperance u kojem su se dvije momčadi borile za prvo mjesto u skupini koje vodi u finale turnira. Na teren su istrčale i četiri ekipe skupine B, točnije, snage su odmjerili Azoty Pulawy i Bešiktaš te reprezentacija Irana i momčad Borca.

U prvoj utakmici dana turski Bešiktaš susreo se s poljskim Azoty Pulawyjem u izravnoj borbi za prvu poziciju. Poljaci su od prve minute dvoboja krenuli snažno te već u prvih 15 minuta stvorili prednost koja je rasla iz minute u minutu stoga se na predah otišlo pri 17:11. S gotovo sigurnom pobjedom u rukama Poljaci su malo usporili, ali nedovoljno za Bešiktaš koji je svoj zaostatak uspio smanjiti tek na minus pet (27:31) što je ujedno bio i rezultat po isteku 60. minute koji je osigurao Poljacima mjesto u finalu. Kod Azoty Pulawyja najbolji je bio Przemyslaw Krtjewski koji je siguran bio osam puta, dok se Marko Tarabochija u strijelce upisao pet puta. U redovima Bešiktaša najefikasniji su bili Erwin Feuchtmann, Omer Ozan Arifoglu, Tolga Ozbahar i Predrag Dačević svaki s po pet pogodaka, dok je Ivan Ninčević dodao njih četiri.

Iran je treća momčad koja se uz Azoty Pulawy i Bešiktaš u skupini B borila za prvu poziciju, ali nakon sigurnog slavlja Poljaka nad Turcima pred reprezentacijom Irana bila je borba za drugu poziciju koji ju vodi u borbu za treće mjesto. U prvi dio dvoboja vrlo dobro ulazi Borac koji je iz minute u minutu povećavao svoje vodstvo što reprezentacija Irana nije mogla pratiti te se na odmor otišlo pri rezultatu 20:14. Drugo poluvrijeme donosi rezultatski preokret, naime, Iran prebacuje u višu brzinu što je Borcu bilo teško za pratiti te su Iranci poravnali rezultat i ubrzo prešli u vodstvo. Konačan rezultat po posljednjem sučevu zvižduku bio je 37:33 za Iran. Barbat Salaman u redovima Irana zabio je deset golova, dok je Rajabi Mohamadreza dodao njih šest. Kod Borca najbolji je bio Mirko Mikić s 12 zgoditaka, a Đorđe Ćelić bio je siguran šest puta.

Najbolje dvije ekipe iz skupine A, Tatran Prešov i Esperance, krenuli su u susret vrlo dobro, ali nakon prvih 15 minuta igre prelomili su Slovaci rezultat u svoju korist te na odmor otišli s tri pogotka prednosti (15:12). U nastavku susreta Tatran Prešov je nastavio s čvrstom obranom i nije dopuštao Esperanci da dođe u priključak stoga su momci Petera Davida svoje vodstvo zadržali sve do posljednje minute susreta kada je semafor pokazao 29:26. Kod Tatrana najbolji je bio Oliver Rabek sa sedam golova, Vasja Furlan dodao je njih pet, dok je kapetan Michal Kopčo u pobjedu svoje ekipe ugradio tri pogotka.

Subota je tako rezervirana za finale turnira u kojem će branitelj naslova Tatran Prešov zaigrati protiv Azoty Pulawyja, dok će se za treće mjesto boriti reprezentacija Irana i momčad Esperance. Bešiktaš i Metaloplastika igrat će za petu poziciju, dok će se za sedmo mjesto boriti Borac i Derventa.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, Doboj:
Azoty Pulawy - Bešiktaš 31:27 (17:11)
Iran - Borac 37:33 (14:20)
Tatran Prešov - Esperance 29:26 (15:12)

Konačan poredak po skupinama:

Skupina A:
1. Tatran Prešov 9
2. Esperance 6
3. Metaloplastika 3
4. Derventa 0

Skupina B:
1. Azoty Pulawy 7
2. Iran 6
3. Bešiktaš 3
4. Borac 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!