Rukomet

Četvrti Međunarodni turnir u Kanjiži pobjedama otvorili Vardar i Pick Szeged

Davor Kovačević • petak, 22.08.2014.
Četvrti Međunarodni turnir u Kanjiži pobjedama otvorili Vardar i Pick Szeged
Foto: EPA

Ovoga vikenda na rasporedu je još jedan u nizu međunarodnih rukometnih turnira koji će momčadima poslužiti kao odlična provjera pred nadolazeću sezonu, a već prvoga dana gledatelji u Kanjiži imali su prilike pogledati dvoboje između RK Vardara i reprezentacije Tunisa te Pick Szegeda i Gorenja Velenja.

Kanjiža, gradić na samome sjeveru Srbije, po četvrti puta ima čast ugostiti, ove godine imenima vrlo jaki, međunarodni rukometni turnir na kojemu sudjeluje pet klubova i jedna reprezentacija, ona tuniška. Turnir će biti zanimljiviji jer će na njemu utakmice odigrati i našički Nexe, a svoje umijeće još će pokazati i jaki makedonski Vardar, aktualni osvajač EHF kupa Pick Szeged te Gorenje Velenje, kao i već spomenuta reprezentacija Tunisa.

Čast da otvore turnir pripala je Vardaru i reprezentaciji Tunisa, a s njima skupinu B čini još i Partizan koji će nastupiti u subotu. Vardar je u pokazao svoju snagu i uvjerljivo pobijedio izabranike Seada Hasanefendića s 35:25, povećavši prednost od četiri gola s poluvremena (17:13) na konačnih +10. Makedonce je predvodio Dobrivoje Marković sa sedam zgoditaka, dok je veliko pojačanje među vratnicama, Arpad Šterbik prikupio 11 obrana. S druge strane, kod Tunižana se istaknuo Bassem, također uz Markovića najbolji strijelac utakmice, sa sedam golova. Treba istaknuti i da se kod Vardara Igor Karačić jednom upisao u strijelce, dok novopridošli Blaženko Lacković nije ulazio u igru.

Drugu utakmicu dana odigrali su Pick Szeged i slovensko Gorenje Velenje, a poslije velike borbe slavio je mađarski predstavnik s tijesnih 28:26. Imali su Slovenci u posljednjem dijelu utakmice i tri gola prednosti (23:20), ali Pick je sve uspio preokrenuti i upisati pobjedu u skupini A u kojoj se još nalazi i jedini hrvatski predstavnik Nexe. Kod Szegeda najbolji je bio Zsolt Bognar sa šest golova od čega tri iz sedmerca, a Staš Skube bio je najbolji pojedinac Gorenja s osam pogodaka. Ovo je također bio i dvoboj dvojice Hrvata, bivši našički Grom Ante Blažević je Mađarima pripomogao s jednim golom, kao i Kristijan Bećiri Gorenju.

Našičke rukometaše u subotu očekuju prvi nastupi i to već od 12.15 sati protiv Gorenja, a u posljednjoj utakmici dana od 20.15 sati snage će odmjeriti s Pick Szegedom. Prije samog nastupa trener Našičana Željko Kordi dao je svoje viđenje ovog jakog turnira.

"Netko je postavio pitanje nije li ovo prejak turnir za nas. Mislim kako su ekipe koje sudjeluju na ovome turniru sam vrh europskog rukometa. Nama je čast i zadovoljstvo biti u takvom društvu, a poklapa nam se i s načinom treniranja jer želimo napredovati. Od ove naše nove momčadi želimo pomak na bolje. To nam je primarni cilj. Ukoliko želimo napraviti taj pomak onda moramo dobiti realnu sliku stanja", rekao je Kordi.

Zaključio je potom Kordi: "Već smo napravili mnogobrojna testiranja, ali daleko najbolje je igrati protiv ovako kvalitetnih ekipa. Svojom igrom i agresivnošću takve te momčadi tjeraju na pogreške i otkrivaju tvoje slabosti. Svaki dobar potez u takvim utakmicama je potvrda onoga što radimo, a svaki loš je putokaz što treba ispraviti i poboljšati. Ovaj turnir trebamo prihvatiti kao dio sazrijevanja, mi tražimo dobre i loše strane koje će nam pomoći u daljnjem radu."

Međunarodni rukometni turnir, Kanjiža:
RK Vardar – Tunis 35:25 (17:13)
Pick Szeged – Gorenje Velenje 28:26 (13:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.08.2014. u 16:18
    bravo Vardar!!!!
    Obrisan korisnik