Tenis

Fantastičan meč Borne Ćorića, pobjednik Winston Salema bez šanse

Branimir Korać • utorak, 26.08.2014.
Fantastičan meč Borne Ćorića, pobjednik Winston Salema bez šanse
Foto: FaH

Sjajan rezultat Borne Ćorića u debitantskom nastupu u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Prvo kolo US Opena donijelo mu je susret protiv Lukaša Rosola, prošlotjednog pobjednika turnira u Winston Salemu, te glatku pobjedu 6:4, 6:1, 6:2...

Vrhunski meč odigrao je Borna Ćorić u prvom kolu US Opena! Bez respekta pregazio je favoriziranog Čeha Lukaša Rosola sa 6:44, 6:1, 6:2.

Čovjek koji se proslavio pobjedom protiv Rafaela Nadala u Wimbledonu, u New York je doputovao kao favorit zbog odlične forme koju je pokazivao u posljednje vrijeme.

Prošlog tjedna osvojio je ATP turnir u Winston Salemu gdje je u finalu svladao Jerzyja Janowicza, no Ćorić je bio bolji i vrlo kvalitetnim nastupom stigao je do pobjede.

Jerzy Janowicz povezuje Ćorića i Rosola, Čeh ga je u subotu svladao u Winston Salemu, a Borna je upravo protiv Poljaka ostvario dosad najzvučniju pobjedu u karijeri.

Ovdje je trema trajala kratko, u prvom gemu spasio je dvije break lopte i nakon toga Rosol se više nije približio u prvom setu. U desetom gemu Borna je stigao do 15:40 i prve dvije set lopte, u konačnici je realizirao četvrtu za 6:4.

U drugom setu Rosol se jako mučio na početnom udarcu i vrlo brzo ušao u nenadoknadiv zaostatak. Ćorić je pobjegao na 5:0 i rutinski priveo set kraju da bi s kvalitetnom igrom nastavio i u trećem setu.

Meč je definitivno prelomio peti gem trećeg seta u kojem je Ćorić propustio 0:40, ali u maratonskom gemu uspio je iskoristiti šestu break priliku, doći do dvostrukog breaka i izboriti prolaz u drugo kolo.

20 as servisa upisao je Borna, imao je čak 19 break lopti te je pet puta oduzeo Rosolu servis. S druge strane Čeh je imao pet break prilika, nije iskoristio nijednu i oprostio se od turnira.

Drugo kolo Ćoriću donosi dvoboj protiv Victora Estrelle iz Dominikanske Republike koji je u četiri seta svladao Nizozemca Igora Sijslinga. U slučaju pobjede koja nije nemoguća misija, Borni se smiješi dvoboj protiv Miloša Raonića.

US Open, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Lukaš Rosol (Češka, 29) 6:4, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg27.08.2014. u 15:30
    Borna nije vise mali, Borna nije ni zvjer: Borna je cijeli zvjerinjak!!! A nije ni punoljetan! Svaka cast! odusevljen sam!
    interreg
  • Obrisan korisnik27.08.2014. u 14:46
    bravooo
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir27.08.2014. u 12:49
    Bravo mali!!!! velika pobjeda!
    Mithrandir
  • teniosac27.08.2014. u 10:56
    kapa dolje,pred njim je lijepa budućnost..
    teniosac
  • Obrisan korisnik26.08.2014. u 22:54
    U 3. kolu, ako Borna uspije doci do tamo, moguci dvoboj buducih Grand Slam pobjednika.
    Obrisan korisnik