Tenis

Mirjana Lučić-Baroni nastavila sjajan niz i prošla u treće kolo US Opena

Branimir Korać • četvrtak, 28.08.2014.
Mirjana Lučić-Baroni nastavila sjajan niz i prošla u treće kolo US Opena
Foto: EPA

Mirjana Lučić-Baroni nastavila je s odličnim nastupima i s petom pobjedom na ovogodišnjem US Openu plasirala se u treće kolo. U drugom kolu svladala je Izraelku Shahar Peer preokretom nakon gubitka prvog seta...

Tri mjeseca bez pobjede, osam poraza u nizu i potpuni gubitak samopouzdanja nisu davali dobre znakove uoči početka kvalifikacija US Opena. Mučila se Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu kvalifikacija protiv Zadranke Bernarde Pere, ali je uspjela izvući pobjedu i tu je krenula serija.

Iz meča u meč izgledala je sve bolje te je iz kvalifikacija došla do trećeg kola. Nakon Garbine Muguruze, u drugom kolu glavnog turnira svladala je Shahar Peer koja je na startu turnira bila bolja od Britanke Konte.

Izraelka je bolje otvorila meč i imala je break prednosti sve do 4:3. U završnici seta Lučić-Baroni je propustila set loptu, otišlo se u 13. igru gdje je imala 6:5, ali Peer je bila ta koja je uzela prvi set sa 8:6 u tie-breaku.

Nije trebalo dugo čekati na Mirjanin odgovor. Odmah je napravila break na početku drugog seta, odlično je servirala u tom razdoblju te izborila treći set bez ikakvih problema.

Tamo je nastavila u dobrom ritmu i odmah pobjegla na 3:0 nakon čega se Peer nije uspjela oporaviti i s još jednim breakom hrvatska igračica prolazi u treće kolo.

U trećem kolu bit će na velikom ispitu, protivnica će joj biti Simona Halep koja je u drugom kolu odradila znatno bolji meč nego na početku turnira te je ispustila samo tri gema protiv Jane Cepelove.

US Open, drugo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska, Q) - Shahar Peer (Izrael) 6:7(6), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg28.08.2014. u 16:07
    steta da nasi jako cesto najkasnije u trecem kolu nalete na (pre)teske prepreke... Bravo Mirjana, evo bodova i love za miran nastavak sezone...
    interreg
  • w.potter28.08.2014. u 15:06
    Bravo Mirjana!!! U ovom meču je igrala samo Mirjana. Agresivna na svaku loptu i s malim poboljšanjem ubačaja prvog servisa i poboljšenjem omjera winnera i neforsiranih grešaka sve je završilo kako je i trebalo. Veliki plus je to što nije "pukla" nakon što je propustila dvije set lopte u... [više na forumu]
    w.potter
  • Josippo28.08.2014. u 07:47
    Halep će nazalost biti prejaka. Ali super rezultat. Povratak u top100.
    Josippo
  • Obrisan korisnik28.08.2014. u 03:43
    ovo stvarno nisam očekivao. bravo!!
    Obrisan korisnik