Tenis

Thomaz Bellucci natjerao Wawrinku na puni angažman, mirna večer za nositeljice

Branimir Korać • četvrtak, 28.08.2014.
Thomaz Bellucci natjerao Wawrinku na puni angažman, mirna večer za nositeljice
Foto: EPA

Večernji program u New Yorku nije ponudio neka veća iznenađenja, a jedini nositelj koji se oprostio od turnira u tom terminu bio je Jeremy Chardy koji je poražen od Blaža Kavčiča. Stan Wawrinka spriječio je ulazak u peti set protiv Thomaza Belluccija, a Maria Šarapova neočekivano je ispustila set protiv Dulgheru...

Kvalitetan ulazak u US Open imao je Grigor Dimitrov kojeg je u prvom kolu čekao Ryan Harrison. Amerikancu nije pomogla niti velika podrška s tribina, Dimitrov je bio prejak protivnik i tek je u drugom setu Harrison bio opasniji. Međutim nije iskoristio priliku koja mu se tu ukazala, izgubio je set i otišao u poraz.

Prvim nastupom može biti zadovoljan i Ernests Gulbis koji je imao lagan posao protiv Kennyja De Scheppera. Visoki Francuz nije dobro koristio svoj najjači udarac, vrlo loše je servirao i Gulbisu je na taj način olakšao posao. Svega dva asa i deset dvostrukih servis pogrešaka, kada je De Schepper u pitanju, recept je za poraz.

Portugalac Joao Sousa dohvatio je drugo kolo US Opena nakon više od tri i pol sata igre i pet setova protiv Franka Dančevića. Kanađanin se dobro držao do završnice petog seta, međutim u tie-breaku je ostao bez koncentracije i Sousa je to iskoristio.

Još jedan odličan meč odigrao je Slovenac Blaž Kavčič koji je bez izgubljenog seta ostavio i Jeremyja Chardyja.Imao je Francuz deset break lopti tijekom susreta, ali nije ih dobro koristio, a i prednosti od breaka u drugom i trećem setu je prokockao. Kavčič je ostvario odličan rezultat i prošao u treće kolo te još uvijek nije izgubio set u New Yorku.

U trećem kolu je i treći nositelj Stan Wawrinka. Švicarac je trebao četiri seta za pobjedu protiv Thomaza Belluccija, Brazilca koji svoje najbolje mečeve redovno igra protiv najboljih. Ovaj put nije uspio doći do iznenađenja iako je dosta namučio Wawrinku i s breakom u četvrtom setu prijetio je potpunim povratkom u meč. Ipak, Wawrinka je uspio dovršiti posao u tie-breaku i osigurati prolaz.

U konkurenciji tenisačica veliku priliku propustila je Monica Puig koja je imala Andreu Petković na koljenima. Puig je u trećem setu vodila s 4:1 uz dvostruki break, trebala je "samo" dovršiti posao, no nije uspjela zadržati veliku prednost i poražena je u tie-breaku.

Maria Šarapova nije briljirala protiv Andree Dulgheru. Kada ona izgubi od rumunjske zemljašice set, jasno je da nije odigrala dobar meč, ali pamtit će prolaz i ostanak u igri za trofej. Dulgheru može biti zadovoljna pruženim otporom, prošla je jedno kolo, ali ždrijeb joj nije bio naklonjen.

Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič bila je dobar ždrijeb za drugo kolo za Caroline Wozniacki. Dankinja je prošla u dva seta u meču u kojem je Sasnovič dosta griješila i ponudila puno besplatnih poena.

U trećem kolu su i Sara Errani, Venus Williams i Sabine Lisicki, sve tri s pobjedama u dva seta.

US Open, tenisači, prvo kolo:
Joao Sousa (Portugal, 32) - Frank Dančević (Kanada) 7:6(6), 3:6, 6:2, 4:6, 7:6(2)
Grigor Dimitrov (Bugarska, 7) - Ryan Harrison (SAD) 6:2, 7:6(4), 6:2
Ernests Gulbis (Latvija, 11) - Kenny De Schepper (Francuska) 6:1, 6:4, 6:2
Dudi Sela (Izrael) - Carlos Berlocq (Argentina) 1:6, 6:3, 6:2, 7:5

US Open, tenisači, drugo kolo:
Blaž Kavčič (Slovenija) - Jeremy Chardy (Francuska, 30) 6:2, 7:6(6), 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 3) - Thomaz Bellucci (Brazil) 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(1)

US Open, tenisačice, drugo kolo:
Andrea Petković (Njemačka, 18) - Monica Puig (Portoriko) 3:6, 6:3, 7:6(5)
Maria Šarapova (Rusija, 5) - Andrea Dulgheru (Rumunjska) 4:6, 6:3, 6:2
Caroline Wozniacki (Danska, 10) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) 6:3, 6:4
Sabine Lisicki (Njemačka, 26) - Madison Brengle (SAD) 6:4, 6:1
Sara Errani (Italija, 13) - Anastasija Rodionova (Australija) 6:4, 7:6(2)
Venus Williams (SAD, 19) - Timea Bacsinszky (Švicarska 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!