Tenis

Tomaš Berdych nadigrao Lleytona Hewitta, Anderson uz puno muke do drugog kola

Branimir Korać • četvrtak, 28.08.2014.
Tomaš Berdych nadigrao Lleytona Hewitta, Anderson uz puno muke do drugog kola
Foto: EPA

Prvi dio srijede u muškom dijelu glavnog ždrijeba US Opena ponudio je dosta uzbuđenja, a jedan od rijetkih koji je imao lagan posao bio je Tomaš Berdych zahvaljujući kvalitetnom nastupu protiv Lleytona Hewitta...

S nastupom u glavnom ždrijebu US Opena završio je već u prvom kolu 27. nositelj Santiago Giraldo. Njega je u četiri seta svladao Teimuraz Gabašvili koji je puno bolje koristio svoje prilike. Iako je Giraldo bio opasniji na reternu i osvojio više poena, Gabašvili je bio mirniji u ključnim trenucima i šest puta oduzeo servis protivniku.

Četiri seta i četiri pol sata trebala su Igor Marčenku za pobjedu protiv Marca Chiudinellija. Kod 1:1 u setovima Chiudinelli je propustio čak pet set lopti u tie-breaku, a Marčenko je do pobjede stigao uzevši sva tri seta upravo u 13. igri. Za nagradu ga očekuje dvoboj protiv Marina Čilića.

Po tankoj žici hodao je Kevin Anderson u meču protiv Pabla Cuevasa. Urugvajac više voli zemljanu podlogu i ovdje je ušao kao autsajder, no odveo je meč u pet setova i u petom setu servirao za meč. Međutim Anderson se izvukao i naplatio 29 as servisa prolazom u drugo kolo. Tamo će morati biti bolji ako misli proći Jerzyja Janowicza ukoliko ovaj bude u pravom izdanju. Pet setova za pobjedu trebao je i Martin Kližan protiv Stevea Darcisa i to nakon što je gubio 2-0 u setovima.

Već spomenuti Janowicz u četiri seta eliminirao je Dušana Lajovića u dosta izjednačenom meču u kojem su nijanse bile na strani Janowicza. Iako Poljak nije morao u peti set, morao se pomučiti za pobjedu i prolazak dalje.

Tomaš Berdych nije bio baš oduševljen ždrijebom prvog kola, međutim nije imao većih problema. Lleyton Hewitt nije bio posebno raspoložen, omjer winnera i neprisiljenih pogrešaka bio je 11:36, a za pobjedu protiv Čeha trebao je puno bolji nastup. "Imao sam priliku u drugom setu, da sam barem zadržao prednost od breaka ili ponovno oduzeo servis, možda bih stavio nekakvu dvojbu u njegovu glavu", žalio je Hewitt.

Ivo Karlović u paru s Matthewom Ebdenom nije dohvatio drugo kolo. Yen-Hsun Lu i Jiri Vesely slavili su u tri seta nakon što je hrvatsko-australska kombinacija dobila prvi set u tie-breaku. U drugom setu Karlović i Ebden prokockali su četiri break lopte u dva gema prije nego što su izgubili servis da bi u trećem Lu i Vesely odlično servirali i ostavili ih bez šanse.

US Open, tenisači, prvo kolo:
Teimuraz Gabašvili (Rusija) - Santiago Giraldo (Kolumbija, 27) 6:3, 1:6, 7:6(6), 6:3
Igor Marčenko (Ukrajina) - Marco Chiudinelli (Švicarska) 7:6(3), 4:6, 7:6(13), 7:6(4)
Kevin Anderson (Južna Afrika, 18) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:3, 6:7(3), 4:6, 6:2, 7:6(1)
Martin Kližan (Slovačka) - Steve Darcis (Belgija) 3:6, 2:6, 7:6(5), 7:5, 6:4
Jerzy Janowicz (Poljska) - Dušan Lajović (Srbija) 6:3, 7:5, 5:7, 7:5
Tomaš Berdych (Češka, 6) - Lleyton Hewitt (Australija) 6:3, 6:4, 6:3
Aleksander Kudrjavcev (Rusija) - Evgenij Donskoj (Rusija) 2:6, 7:6(6), 3:6, 6:3, 6:4
Tatsuma Ito (Japan) - Steve Johnson (SAD) 6:2, 3:6, 5:7, 4:1 predaja Johnson
David Goffin (Belgija) - Niels Desein (Belgija) 6:1, 6:3, 6:3
Dominic Thiem (Austrija) - Lukaš Lacko (Slovačka) 6:3, 6:3, 6:2

US Open, tenisači parovi, prvo kolo:
Yen-Hsun Lu/Jiri Vesely (Kineski Tajpeh/Češka) - Matthew Ebden/Ivo Karlović (Australija/Hrvatska) 6:7(1), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6928.08.2014. u 09:36
    meni nije jasno kako i zašto su drugačija pravila na svakom GS-u... u wimbledonu parovi igraju na tri dobivena seta a tu na dva?
    Gomez69