Rukomet

Zagrebaši u pripremnom susretu upisali slavlje nad Mariborom

Iz Kutije šibica:Danijela Lemaić • četvrtak, 28.08.2014.
Zagrebaši u pripremnom susretu upisali slavlje nad Mariborom

Rukometaši hrvatskog prvaka u svojoj su Kutiji šibica ugostili rukometaše Maribora. U pretposljednjem testu uoči početka nove rukometne sezone Zagrebaši su svladali slovensku momčad.

Ekipa Zagreba ovog je četvrtka nastavila s pripremnim susretima uoči početka nove sezone, a na domaćem parketu snage je odmjerila s ekipom Maribora čije dresove nose bivši Zagrebaši Ante Kaleb i Nikola Špelić, ali i bivši pivot Varaždina Dominik Mišković. Maribor se nije lako predavao i dobro se držao uz bok momcima Borisa Dvoršeka, ali na kraju spretnije ruke bili su Zagrebaši koji su slavili s četiri pogotka prednosti.

Trener Dvoršek na teren je poslao Lovru Šprema, Tončija Valčića, Josipa Valčića, Luku Stepančića, Iliju Brozovića i Zlatka Horvata, dok se među vratnicama našao Filip Ivić.

Prve minute susreta označila je izjednačena igra, ali u šestoj minuti pogodcima mlađeg brata Valčića i Horvata Zagreb odlazi na prvih +2 (4:2). Iako je Žiga Mlakar smanjio to na 3:4 ubrzo su ponovno pojačali domaćini te s četiri pogotka postavili 8:4 da bi gosti to vratili na 5:8. Zatražio je tada trener Maribora Marko Šibla minutu odmora za svoje momke, a nakon time-outa Maribor se vratio u igru te pogodcima Mlakara i Tinea Poklara izravnao na 9:9. Igra pogodak za pogodak tako se nastavila sve do isteka 30. minute kada je semafor pokazao 13:13.

Nastavak dvoboja dobro otvara hrvatski prvak te u 34. minuti serijom 2-0 odlazi na 16:14. Iako je Maribor pogotkom Kaleba sa sedam metara u 36. minuti stigao na samo pogodak zaostatka (16:17), Zagrebaši nošeni dobrim reakcijama Ivića, ali i golovima Luke Rakovića i Brozovića odlaze na tri zgoditka vodstva (20:17). Slovenci su se pokušavali vratiti u priključak, ali u 48. minuti Zagreb rješava utakmicu s novom 3-0 serijom za 25:20, a do posljednjeg sučeva zvižduka Maribor je to uspio smanjiti tek na 25:29.

Kod Zagreba najbolji je bio Luka Stepančić sa šest pogodaka, dok su njih četiri imali Zlatko Horvat i Josip Valčić. Na vratima Filip Ivić zaustavio je 15 lopti. U redovima gostujuće ekipe najbolji su bili Ante Kaleb i Darko Cingesar svaki s po šest golova, dok je njih pet dodao Žiga Mlakar. Čuvar mreže Emir Teletović sakupio je osam obrana.

Pred Zagrebašima je u utorak novi, ujedno i posljednji pripremni susret, a u goste odlaze premijerligašu Varaždinu.

Prijateljska utakmica:
Zagreb - Maribor 29:25 (13:13)

Foto Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!