Tenis

Bornu Ćorića ozljeda zaustavila na putu do trećeg kola US Opena

Branimir Korać • petak, 29.08.2014.
Bornu Ćorića ozljeda zaustavila na putu do trećeg kola US Opena
Foto: Dana Anders

Borna Ćorić imao je veliku priliku plasirati se u treće kolo US Opena. Protivnik je bio Victor Estrella Burgos iz Dominikanske Republike, igrač kojeg Borna može svladati, međutim nije uspio za što je kriva i ozljeda mišića lijeve noge...

Victor Estrella Burgos s 34 godine postao je u utorak prvi igrač iz Dominikanske Republike koji je uspio upisati pobjedu u glavnom ždrijebu Grand Slam turnira. Međutim, tu nije stao, ubilježio je i prolaz u treće kolo i to pobjedom protiv Borne Ćorića.

Ćorić je turnir otvorio odlično, sjajnim nastupom protiv Lukaša Rosola, međutim protiv Estrelle Burgosa baš u trenucima kada se činilo da će potpuno prelomiti meč, javili su se problemi s mišićem i Dominikanac je to iskoristio.

Prvi set protekao je u izjednačenoj igri, a odluka je pala u tie-breaku. Tu je Estrella uspio doći do prednosti 5:2, iskoristio ju je i uzeo prvi set.

U drugom setu odmah je napravio break, međutim Ćorić se vratio i u završnici seta iskoristio nekoliko poklona Estrelle na servisu za ostanak u setu čime je poravnao na 1-1 u setovima.

Nastavio je Borna i u trećem setu s odličnom igrom, odmah je pobjegao na 3:0, no tu su krenuli problemi. Izgubio je servis, zatražio liječničku pomoć i nakon toga sve se teže kretao i više nije bio niti blizu izdanja kao u drugom i početkom trećeg seta.

Iskusni Estrella to je znao iskoristiti i izboriti prolaz u treće kolo u svom najboljem Grand Slam nastupu u karijeri.

Za Bornu ima vremena, budućnost je pred njim, a sada je najvažnije zaliječiti ozljedu i zatim nastaviti s dobrim nastupima.

US Open, drugo kolo:
Victor Estrella Burgos (Dominikanska Republika) - Borna Ćorić (Hrvatska) 7:6(2), 4:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!