Košarka

Repeša: "Ne priznajem da itko ima pravo biti motiviraniji od nas, pa tako niti Portoriko"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.09.2014.
Repeša: "Ne priznajem da itko ima pravo biti motiviraniji od nas, pa tako niti Portoriko"
Foto: EPA

Nakon poraza od Grčke, hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje susret protiv Portorika. U utakmici na sve ili ništa, Hrvatska mora pobijediti ukoliko želi proći u osminu finala...

Izbornik Jasmin Repeša tvrdi kako se reprezentacija mora podići i prikazati dobru igru jer mu ne igra veliku ulogu izgubiti sada ili u osmini finala uz polovičan nastup.

"To su Latinoamerikanci koji imaju strašan motiv, no mi tu nemamo izbora. Ako smo pravi moramo je dobiti, ako nismo pravi onda je u redu da idemo doma. Nema tu previše priče. Ako nismo pravi i ne ispadnemo sada već za jedan krug, to ne mijenja moje razmišljanje."

Motiv Portorikanaca priznaje, ali ne priznaje da je veći od hrvatskog motiva.

"Osobno mislim da je momčad dobra i da će dati sve od sebe da dobije ovu utakmicu. Sumnjam da Portoriko sada može drastično promijeniti svoju igru, može biti motiviran, ali ne priznajem da itko ima pravo biti više motiviran od nas. Na njihovu motivaciju, možemo samo uzvratiti s još većom našom motivacijom."

Za razliku od nekih ranijih protivnika, Portorikance ipak bolje poznaje i ne bi trebalo biti iznenađenja.

"Portoriko nam je u svakom slučaju poznatiji od Senegala i Filipina. On igra dosta otvorenu košarku i njegove igrače dosta bolje poznajemo jer smo protiv nekih njihovih igrača ipak puno puta igrali."

Svjetski kup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Senegal79:81 *Filipini
Hrvatska103:82Portoriko
Argentina71:79Grčka
1Grčka 50+65
2Argentina 32+49
3Hrvatska 32+16
4Senegal 23-51
5Filipini 14-21
6Portoriko 14-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren04.09.2014. u 16:26
    Just hours before the do or die game against Puerto Rico, the tension between Croatian national team players and coach Repesa erupted. The players announced to the federation that they don’t want to be coached by Repesa any more, asking for his immediate replacement by his assistant Zan Tabak.
    Zdren
  • Obrisan korisnik04.09.2014. u 16:21
    Ima pravde...senegal izgubio (pustio) protiv filipina, pa ćemo pobjedom (valjda će se balerine sabrati) nad portorikom i očekivanom pobjedom grčke nad argentinom biti drugi:)) Što znači da idemo na Francuze. Ako ih kojim čudom pobijedimo u 1/4 finalu idemo na španjolce, a to će biti pornić još... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • crodevils04.09.2014. u 15:52
    odmah čim krenemo gubiti na početku,uvuče se nervoza i više ne možemo stići rezultat... ak se danas protiv portorika to dogodi nećemo se dobro provesti..
    crodevils
  • Obrisan korisnik04.09.2014. u 15:30
    Ne igra trener utakmicu, vec super zvijezde koje daju maksimum samo za svoje klubove! Kad krene spanjolska liga, opet cemo citati ocrtane komentare kako imamo najbolje centre i krila u najacoj europskoj ligi. Preslika nogometa, motivacija NULA!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.09.2014. u 14:46
    Ako nas i ovi Latino-španeri nadskaču, istuku i pretrče onda.... U Skandinaviji nitko ne priča o motivaciji jer se ona podrazumjeva . Šta to znači da si došao na SP i nisi motiviran ??? Ili imaš jaja ili nemaš. Da ih vidimo danas...
    Obrisan korisnik