Tenis

Federer spasio dvije meč-lopte i izborio dvoboj s Čilićem

Ante Zovko • petak, 05.09.2014.
Federer spasio dvije meč-lopte i izborio dvoboj s Čilićem
Foto: EPA

Marin Čilić u svojem prvom polufinalu US Opena igrat će protiv peterostrukog pobjednika Rogera Federera, koji se prvi put od 2011. probio među četiri najbolja u New Yorku. Nadoknadio je dva seta zaostatka protiv Gaëla Monfilsa i spasio dvije meč-lopte.

Federer je deveti put u karijeri morao preokrenuti dva seta zaostatka. Posljednji put bilo je to u njegovom prvom meču na US Openu, 2000. protiv Petera Wesselsa. Gaël Monfils bio je nadomak velikog iznenađenja, ali nije imao živce za konačni korak i poslije propuštenih meč-lopti njegova se igra dobrano se raspala.

Francuz je propustio prvu meč-loptu predugim bekhendom, a na drugoj Federer je uzvratio sjajnim forhendom. Švicarac je potom zadržao servis za 5:5. Na početku petog seta Federer je oduzeo servis Monfilsu i osvojio devet od 11 posljednjih gemova.

"Nisam siguran da sam ikad spasio meč-loptu na Grand Slam turniru. Ako se nije dogodilo, nevjerojatno sam sretan što se to dogodilo danas", komentirao je Švicarac.

Uspije li Federer svladati Marina Čilića, borit će se za svoju šestu titulu na US Openu., čime bi preskočio Petea Samprasa i Jimmyja Connorsa.

U drugom polufinalu susreću se Novak Đoković i Kei Nishikori.

Ivan Dodig i Marcelo Melo propustili su dobru šansu u polufinalu protiv Španjolaca Marcela Granollersa i Marca Lopeza. Izgubili su sa 4:6, 4:6 nakon što su u drugom setu vodili 2:0, no protivnici su odmah nadoknadili zaostatak i u devetom gemu opet napravili break.

U drugom polufinalu braća Bob i Mike Bryan su svladali sunarodnjake Scotta Lipskyja i Rajeeva Rama 6:4, 4:6, 6:3.

US Open, četvrtfinale:
Federer (Švicarska, 2) - Monfils (Francuska, 20) 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2

US Open, parovi, polufinale:
Bryan/Bryan (SAD, 1) - Lipsky/Ram (SAD) 6:4, 4:6, 6:3
Granollers/Lopez (Španjolska) - Dodig/Melo (Hrvatska/Brazil, 4) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 15:55
    Šturo priopćenje
    Obrisan korisnik
  • Josippo05.09.2014. u 11:34
    ne sumljam da ce Marin dati maximum u subotu, da se nece prestrasiti etc... Zadnji mec protiv Federera koji je prvi put bio 100% izjedacen ce mu dati nadu da moze, samopouzdanje mu je ionako u nebesima. Pritisak je na Federeru. Ono, ima sve preduvjete da uspije. Nadajmo se da hoce.
    Josippo
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 11:25
    MOzes ti to Čila sigurno!Ako bude imao pristuop kao protiv Berdicha jako samouvereno sigurno moze ..Fizicki je neuporedivo bolji od Monfilsa.Gael jeste igrao sjajno ali uvjek ima problem sa fizickom spremom nije mu fitnes bas najboplja stvar.Marin ima sve neka nastavi sa vjerom u sebe i mi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 11:15
    Za Cilica nazalost je! ! ! Da se nebi neko zavaravao, monfils je igrao štrašno dobro cijeli turnir. I to strašno čak tvrdim bolje nego čilić do sada.
    Obrisan korisnik
  • Zdren05.09.2014. u 10:05
    Polufinale je sutra navečer.
    Zdren