Tenis

Čilić: "Počeo sam igrati uistinu dobro negdje od Roland Garrosa"

Ante Zovko • petak, 05.09.2014.
Čilić: "Počeo sam igrati uistinu dobro negdje od Roland Garrosa"
Foto: EPA

Suspenzija koja mu je na kraju ukinuta motivirala je Marina Čilića za još bolje rezultate, otkrio je vodeći hrvatski igrač poslije plasmana u polufinale US Opena.

Čilić je u četvrtak u tri seta dobio Tomaša Berdycha i postao prvi Hrvat poslije 18 godina u polufinalu četvrtog Grand Slam turnira sezone.

Poslije suspenzije zbog uzimanja nedopuštenog sredstva, za što Čilić tvrdi da ga je uzeo nesvjestan da je na popisu zabranjenih preparata, osvojio je Zagreb i Delray Beach te bio u finalu Rotterdama. Ipak, polufinale US Opena mu je vrhunac karijere.

"Iako sam ostvario neke uspjehe početkom godine, osjećam da sam počeo igrati uistinu dobro negdje od Roland Garrosa. Tada mi je se mnogo toga poklopilo."

Čilić se podsjetio na razdoblje dok je bio prisiljen pauzirati:

"Naljutio me tijek procesa jer to nije bilo pošteno prema meni. Ne bi bilo pošteno prema bilo kojem tenisaču. Sada su to samo loše uspomene. Kada ste u sukobu s velikom organizacijom, u poziciji ste malog mrava. Ne možete učiniti puno nego samo prihvatiti situaciju. Kad sam se vratio na teren, izbrisao sam to iz sjećanja."

Šesti nositelj Berdych izgubio je drugi put zaredom na Grand Slam turniru od Čilića, koji je bio bolji u tri seta i u Wimbledonu.

"Počeo sam meč užasno. To svakako nije način kako otvoriti meč. Poslije toga je bilo jako teško vratiti se", komentirao je Čeh.

Čilić će u subotu u polufinalu igrati protiv drugog nositelja Rogera Federera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 23:12
    nekoliko puta je već prilično namučio federera, iako mislim da roger jednostavno ima previše protuotrova za čilića... ne vjerujem previše u čilićevu pobjedu sutra, zato sam navijao za monfilsa... nije da obezvređujem marina, nego ne vidim kojim oružjem može ovakvog federera čilić držati na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ZooM05.09.2014. u 17:11
    Vidjeti ćemo, za sada Ćilić ima poražavajući omjer sa najboljim tenisačima svijeta, vrijeme je da uzme jedan skalp, lakše će do finala preko FedEx nego preko Djokovića a ako se tamo i nađe uvijek postoji šansa da Djoković preda i evo nam GS-a.
    ZooM
  • renimus05.09.2014. u 15:27
    prognoza; 2:0 za cilica golovima mandzukica i perisica
    renimus
  • vlacng05.09.2014. u 15:07
    Nije ni Federer sto je bio, mislim da je ovo velika šansa.
    vlacng
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 13:52
    samo da ga servis nastavi služit, onda će imat dobre izglede za pobjedu i finale
    Obrisan korisnik