Tenis

Federer: "Marin već godinama igra sjajan tenis u New Yorku"

Branimir Korać • petak, 05.09.2014.
Federer: "Marin već godinama igra sjajan tenis u New Yorku"
Foto: EPA

U polufinalu US Opena susrest će se Marin Čilić i Roger Federer. Stari poznanici borit će se za mjesto u finalu, a Marin će pokušati doći do prve pobjede protiv Federera i prvog Grand Slam finala u karijeri...

U četvrtfinalu Čilić je imao lakši posao protiv Tomaša Berdycha nego Roger Federer protiv Gaela Monfilsa. Ipak, Švicarac ulazi u polufinale kao favorit zbog svojeg iskustva igranja ovako velikih mečeva, svoje kvalitete, ali i ukupnog omjera protiv Čilića.

"Marin već godinama u New Yorku igra sjajan tenis. Ove sezone je jako napredovao i jedva čekam naš dvoboj, on je sjajan dečko. Imali smo težak meč u Torontu, mislim da sam trebao čak devet meč lopti da završim meč i napravio sam to oko ponoći sa 6:4 u trećem setu", rekao je Federer nakon pobjede protiv Monfilsa.

Federer je protiv Monfilsa spašavao meč lopte, a u petom setu uspio je podići igru dok je Monfils bio u padu.

"U petom setu počeo sam sjajno servirati, osjećao sam se puno bolje, posebno jer je Gael dosta pao nakon teškog četvrtog seta. Kod dvije meč lopte za njega u četvrtom setu, osjećao sam se loše, mislio sam da je to zadnji poen i rekao sam si da se moram boriti, da ne smijem promašiti lagani udarac i dati mu lagan poen. Opet, znao sam da Gael ipak nije tako blizu pobjede jer sam osjećao da mogu igrati puno bolji tenis."

Polufinalni dvoboj između Federera i Čilića na rasporedu je u subotu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo09.09.2014. u 07:28
    Zoom i svi ostali šta serete po Marinu, najedite se govana. Datum posta: 09.09.2014. - dan nakon osvajanja Grand Slama
    chepo
  • Obrisan korisnik06.09.2014. u 07:27
    Gospodin Federer !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2014. u 01:04
    @matko22 Računao sam za race listu jučer, mislim da će bit 11, jer mi se za ovu običnu nije dalo. Tako da bi mogao Marin na početku sljedeće godine ući u top 10 ako dobro odradi kraj sezone.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo905.09.2014. u 19:45
    ma ne mora biti najveci svih vremena, meni je dovoljno šta sam gledam njegov tenis i uživam i zahvalan sam šta sam živ u njegovo vrijeme, a ko je najveci svih vremena ostavljam budalama da raspravljaju,,
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik05.09.2014. u 19:25
    Zna li netko koji igrač svijeta postaje Marin s polufinalom?
    Obrisan korisnik