Nogomet

Dugopolje prati Cibaliju, Pomorac jedini bez osvojenog boda

Davor Mikulić • ponedjeljak, 08.09.2014.
Dugopolje prati Cibaliju, Pomorac jedini bez osvojenog boda

Vinkovčani su pogocima Mandića i Ottochiana došli do očekivanih bodova protiv Bistre, dok je Dugopolje na svom terenu odigralo tek 0:0 sa Segestom, što je prvi remi uopće u novoj sezoni. Gorica je Pomorcu zabila tri pogotka pa je klub iz Kostrene i dalje jedini bez ijednog osvojenog boda...

Hrvatski dragovoljac ostao je na samo tri boda iz četiri odigrana susreta nakon što je dopustio Imotskom da Siget napusti s punim plijenom. Već od 19. minute gosti su imali vodstvo. Nakon ubačaja s lijeve strane domaći je vratar nekako uspio obraniti udarac glavom, no onda u gužvi Dalibor Mandarić pored trojice braniča Hrvatskog dragovoljca iz trećeg pokušaja uspjeva ugurati loptu u mrežu.

Igrači Davora Mladine pokušavali su izjednačiti još do poluvremena, a s napadima su nastavili i u drugom dijelu utakmice, ali izostala je mirnoća u završnici. Najveća prilika bila je kada je udarac sa šest metara otišao iznad grede gostujućeg vratara.

Utakmica je zaključena u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Mateo Galić nakon kratke kombinacije poslije udarca iz kuta dočekao loptu u petercu i neobranjivo pogodio za drugu pobjedu Imotskog.

U naletu je Inter iz Zaprešića koji je nakon poraza u prvom kolu nanizao tri pobjede. Sesvete nisu dugo izdržale pa je već nakon šest minuta igre prednost bila na strani domaće momčadi, a strijelac je bio kapetan Ćosić. Do poluvremena su Žuti postigli još dva pogotka i na taj način riješili utakmicu. Prvo je u 25. minuti s bijele točke precizan bio Ilija Nestorovski nakon što je Mamić srušio Blaževića, da bi dvanaest minuta poslije Dramac postavio 3:0 sjajnim udarcem koji je od grede završio u mreži nemoćnog Karatovića.

U 78. minuti Nestorovski je bio ponovno strijelac. Našao se oči u oči s Karatovićem i loptu poslao u donji desni kut. Inter je zaslužio vodstvo, ali kako Sesvete nisu bile bezopasne 4:0 se činilo malo previsokim rezultatom. Deset minuta prije kraja susreta konačnih 4:1 postavio je Ćorić na asistenciju Martinca.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Mikulić

Vinkovački drugoligaš nakon četiri je kola jedina neporažena momčad s maksimalnih 12 bodova. Od samog početka postavili su se igrači Zorana Tomića jasno dajući do znanja gostima kako ih zanimaju samo tri boda i vrlo brzo, u 19. minuti, Mandić je pogodio za 1:0. Puljić je na desnoj strani prevario svog čuvara i ubacio na pet metara gdje je bio Mandić i glavom pogađa mrežu Čondrića.

Četiri minute prije kraja prvog poluvremena prednost Cibalije povisio je Andrea Ottochian prvim ovosezonskim pogotkom. S lijeve strane, u visini peterca, pucao je lijevom nogom i pogodio suprotni kut gostujućeg vratara.

Prepustili su domaći igrači Bistri inicijativu u drugom poluvremenu, a gosti su do pogotka došli tek u nadoknadi. Glavni sudac Perak pokazao je na bijelu točku, a iako je Malenica pogodio stranu, precizan je bio Gavrić.

Jedini susret koji je završio bez pobjednika, a ujedno i prvi ove sezone nakon 24 odigrane utakmice, gledatelji s vidjeli u Dugopolju gdje domaćin nije uspio doći do pobjede i ostati na maksimalnom učinku kao Cibalia koja će im doći u 6. kolu. Segesta je tako nakon početne pobjede protiv Lučkog i dva poraza upisala i remi.

Slika 2 od 2.

Momčad bez ijednog osvojenog boda, ali i bez postignutog pogotka i dalje je Pomorac. U Kostreni očito nešto nije u najboljem redu pa se, ako je suditi nakon četiri kola, promiču u jednog od glavnih kandidata za ispadanje. Nije Pomorcu nedostajalo prilika, ali za razliku od njih, gosti su svoje znali iskoristiti.

Dvorneković je glavom zabio za 0:1 u 13. minuti, a povećanje vodstva stiglo je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela nakon što je Cestarić dosudio najstrožu kaznu. Siguran realizator bio je Tomislav Kiš, a to je četvrti njegov pogodak u isto toliko odigranih susreta. U 76. minuti Dvorneković je oduzeo loptu vrataru Berkoviću i postavio konačnih i zasluženih 0:3.

Vjerojatno i najveće iznenađenje ovog kola dogodilo se u zagrebačkom Rudešu odakle je Lučko odnijelo puni plijen i to uz četiri pogotka u mreži Vinceka. U 26. minuti poveli su gosti nakon što je poslije ubačaja s lijeve strane Babok pogodio mrežu svog vratara. Pet minuta prije odlaska na odmor 18-godišnji Ante Aralica postigao je prvi od svoja tri pogotka na utakmici. S više od 25 metara pogodio je gornji desni kut nemoćnog Vinceka.

U 62. minuti gosti su ostali s desetoricom na terenu nakon što je zbog druge javne opomene iz igre isključen Šojić, ali to niti malo nije pomoglo Rudešu. Samo četiri minute poslije Aralica je postavio 0:3, a do hat-tricka je došao u 73. minuti kada je glavom loptu poslao u mrežu. U 85. minuti do pogotka je uspio doći i domaćin preko Bašića koji je sjajnim udarcem tek ublažio poraz svoje momčadi.

Druga HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hrvatski dragovoljac0:2Imotski
Inter-Zaprešić4:1Sesvete
Cibalia2:1Bistra
Dugopolje0:0Segesta
Rudeš1:4Lučko
1Gorica 1729:12+1733
2Inter-Zaprešić 1828:17+1132
3Sesvete 1730:18+1228
4Cibalia 1722:20+228
5Dugopolje 1720:15+524
6Rudeš 1821:20+122
7Imotski 1719:27-822
8Segesta 1719:24-521
9Hrvatski dragovoljac 1820:30-1019
10Bistra 1713:24-1118
11Lučko 1713:27-1412

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dario_SNet08.09.2014. u 14:16
    Pozdrav Uskoče, rezultate imaš u desnom stupcu.
    Dario_SNet
  • Uskok1608.09.2014. u 13:41
    Sve super, ali samo sugestija kad bi prije ili poslije ovakvog teksta stavili sumu svega, npr : Hrvatski Dragovoljac - Imotski 0:2 (Mandarić, Galić) Inter Z. - Sesvete 4:1 (Nesterovski 2(1 11m), Ćosić, Dramac / Ćorić) Cibalia - Bistra 2:1 (Mandić, Ottochian / Gavrić 11m) Rudeš - Lučko 1:4 (Bašić /... [više na forumu]
    Uskok16