Rukomet

Barcelona naslov svjetskog klupskog prvaka brani protiv domaćina Al-Sadda

Zvonka Keliš • četvrtak, 11.09.2014.
Barcelona naslov svjetskog klupskog prvaka brani protiv domaćina Al-Sadda
Foto: EPA

Rukometaši Barcelone i Al-Sadda finalisti su ovogodišnjeg izdanja Super Globea. Naime, branitelj naslova svjetskog klupskog prvaka do finalnog je susreta stigao slavljem nad ekipom El Jaisha, dok je ekipa Al-Sadda u drugom polufinalnom susretu iznenadila svladavši aktualnog europskog klupskog prvaka, momčad Flensburga.

Svjetsko klupsko prvenstvo, točnije, Super Globe, koji se ovih dana održava u Kataru stigao je i do svojih polufinalnih susreta u kojima su snage odmjerile ekipe Flensburga i domaćeg Al-Sadda, kao i Barcelone i još jednog domaćina, El Jaisha.

Momčad Flensburga do polufinalnog je susreta stigla nakon slavlja nad ekipama brazilskog Taubatea te katarskih Al-Ahlija i El Jaisha u skupini A, dok je branitelj naslova svjetskog klupskog prvaka, Barcelona, do polufinala došla pobjedama nad katarskim Al-Saddom, australskim Sydney Universityjem te tuniškom Esperancom u skupini B.

Netom prije polufinalnih susreta odigrani su i prvi susreti razigravanja za plasman, a do dvoboja za peto mjesto stigle su ekipe Esperance i Taubatea koje su bile bolje od domaćeg Al-Ahlija, odnosno, australskog Sydney Universityja.

Momčad Al-Sadda u prvom je polufinalnom susretu dana priredila pravo iznenađenje svladavši aktualne europske klupske prvake, rukometaše Flensburga. Iako je Flensburg bio bolji od samoga starta te tijekom cijelog prvog poluvremena pa je tako na predah otišao s vrlo dobrim vodstvom 17:11. Međutim, nastavak je ponudio bolju igru domaće momčadi koja je s velikom srčanošću i zalaganjem uspjela uhvatiti priključak i u 52. minuti poravnati rezultat na 23:23 nakon čega prelazi u vodstvo 26:25 te na koncu i slavi 27:26.

"Imali smo strategiju koja nije bila bez rizika, ali je djelovala. Naša 3-3 obrana bila je ključna uz odlično izdanje naših vratara. Zahvaljujem je svojoj ekipi na trudu", kazao je nakon susreta trener Al-Sadda Mongi Bananni, dok je trener Flensburga Ljubomir Vranješ izjavio: "Naše prvo poluvrijeme bilo je dobro te je trenutno teško shvatiti što se dogodilo tijekom drugog dijela. Rekao bih kako smo dali sve od sebe kako bi slavili u ovom susretu, no nije bilo lako pobijediti."

Barcelona, pak, nije imala nikakvih problema na svom putu prema finalu Super Globea te je uvjerljivo i sigurno svladala domaći El Jaish. Iako se El Jaish borio te je pružio dobar otpor u prvome dijelu pa je čak i poveo 11:9, španjolski je prvak ubacio u brzinu više te je do odlaska na odmor preokrenuo rezultat u svoju korist za sigurno vodstvo 19:14. U nastavku se El Jaish više nije mogao suprotstaviti svom suparniku ni pronaći rješenje za njega stoga Barcelona samo povećava svoju prednost na konačnih +10 (39:29) te će El Jaish u borbu za treće mjesto gdje čeka njemački Flensburg.

"Ukoliko će moja momčad u finalu igrati kao i protiv El Jaisha bit će nas teško pobijediti. Bili smo u dobroj formi danas i bilo mi je zadovoljstvo trenirati ovu ekipu", kazao je Barcelonin trener Xavi Pascual, a na njega se nadovezao i Barcelonin Nikola Karabatić: "Ova je pobjeda veoma važna za nas i sretni smo zbog nje. U drugom smo polufinalu vidjeli da je sve moguće te da ekipe iz Katara postaju sve bolje i bolje iz godine u godinu." Trener El Jaisha Zoran Kastratović je, pak, izjavio: "Teško je dati rezime susreta. Na istoj smo razini igrali tek 15 minuta te možemo pokušati igrati sa 100% u susretu za treće mjesto."

Super Globe, 2014.:

Skupina A:
Flensburg-Handewitt - Taubate 28:22 (12:9)
El Jaish - Al-Ahli 28:23 (10:10)
Al-Ahli - Flensburg-Handewitt 20:29 (13:13)
Flensburg-Handewitt - El Jaish 29:24 (16:13)
Taubate - Al-Ahli 29:26 (16:12)

Skupina B:
Esperance - Sydney University 29:20 (14:5)
Barcelona - Al-Sadd 34:25 (17:12)
Sydney University - Barcelona 18:34 (12:15)
Al-Sadd - Esperance 30:29 (12:15)
Barcelona - Esperance 37:23 (20:10)
Al-Sadd - Sydney University 32:23 (18:13)

Razigravanje za plasman:
Al Ahli-Esperance 22:38 (10:16)
Taubate - Sydney University 23:15 (11:7)

Polufinala:
Al-Sadd - Flensburg-Handewitt 27:26 (11:17)
Barcelona - El Jaish 39:29 (19:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!