Tenis

Ćorić: "Haase je 50. igrač svijeta i moram biti puno bolji za pobjedu protiv njega"

Sportnet • petak, 12.09.2014.
Ćorić: "Haase je 50. igrač svijeta i moram biti puno bolji za pobjedu protiv njega"
Foto: EPA

Nakon prvog dana u amsterdamskom Ziggo Domu u meču za ulazak u svjetsku skupinu Davis cupa Nizozemska i Hrvatska su izjednačeni. Borna Ćorić nije imao prave šanse pored raspoloženog Robina Haasea...

"Kako zna biti, danas je bilo dobro. Haase je 50. igrač na svijetu i njega za dobiti treba još bolje igrati. Morao sam barem još 15 puta više izaći na mrežu. Na volejima sam bio i dobar. Promašio sam dva-tri smeša, a na volejima sam završio kako je trebalo. No, nažalost toga je trebalo biti puno više i ti kratki forhendi na pola terena moraju biti još brži za 20 posto", naglasio je Ćorić.

Ćorićeva igra se raspala nakon izgubljenog tie-breaka na kraju prvog seta, za čiji gubitak je rekao: "Zadnji break sam dobio praktički na Oranicama kada sam imao 12 godina i onda sam znao da koncetracija kreće nizbrdo."

Izbornik Krajan je zadovoljan nakon prvog dana: "Nakon 1:1 je puno komfornije igrati, nego da smo gubili 2:0 nakon prvog dana. I da sutra izgubimo igru parova, još smo u istim šansama, kao i Nizozemska za uzeti ukupnu pobjedu."

Izbornik je dodao da je zadovoljan s Borninom igrom, te da mu je to škola za nastavak karijere. "Haase je dao sve od sebe, jer je igrao pod velikim pritiskom, te Ćorić nije imao puno šanse".

Krajan će za sutrašnju igru parova staviti dva Marina, Čilića i Draganju, te vjeruje da se može doći do pozitivnog ishoda.

Iz Amsterdama: Duje Jurić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!