Rukomet

Štrlek i Čupić ponovno predvodili Kielce do uvjerljivog slavlja

Zvonka Keliš • nedjelja, 14.09.2014.
Štrlek i Čupić ponovno predvodili Kielce do uvjerljivog slavlja

Poljski rukometni prvak stigao je i do drugog slavlja u domaćoj PGNiG Superligi, a bolji je ove nedjelje bio od ekipe Nielbe Wagrowiec sa 16 pogodaka razlike. Ponovno su se u redovima Kielcea iskazali Hrvati Štrlek i Čupić, ali i Musa. Poljski viceprvak, Wisla Plock, također je stigao do uvjerljivog slavlja nad ekipom Slask Wroclawa.

Aktualnom poljskom prvaku drugo je kolo domaćeg prvenstva donijelo i novo gostovanje pa su tako rukometaši Kielcea u Poznanu zaigrali s ekipom Nielbe Wagrowiec. Iako bez Denisa Buntića, Julena Aguinagaldea, Uroša Zormana i Tobiasa Reichmanna, Kielce nije imao nikakvih problema sa svojim suparnikom te je upisao uvjerljivo slavlje 36:20. Njegov najveći suparnik u PGNiG Superligi, viceprvak Poljske Wisla Plock je, pak, ponovno uvjerljivim slavljem osvojio nove prvenstvene bodove, a do njih je stigao pobjedom 40:21 nad ekipom Slask Wroclawa.

Odlično je Kielce krenuo u susret te je poveo 3:1 nakon čega Manuel Štrlek, Ivan Čupić i ostatak društva serijama pogodaka povisuju prednost svoje ekipe. Otišao je Kielce tako na 7:3, a potom i odličnih 13:4. Do odlaska na odmor nije se mnogo promijenilo, tek je domaćin četiri puta zatresao gostujuću mrežu stoga gosti na predah odlaze s vodstvom 16:8.

Nastavak je donio i dalje raspoloženog poljskog prvaka koji se ubrzo novom serijom od sedam pogodaka odvaja na odličnih 29:12 nakon čega se lagano opušta. Koristi to domaća momčad kako bi uspjela smanjiti svoj zaostatak, no pitanje pobjednika već je dobrano bilo riješeno. Na kraju Kielce upisuje i drugu prvenstvenu pobjedu, a bolji biva s 36:20.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Manuel Štrlek sa sedam postignutih pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih pet, Željko Musa četiri, a Marin Šego je upisao sedam obrana, dok je najbolji kod Nielbe Wagrowiec bio Mindaugas Tarcijonas sa šest golova.

PGNiG Superliga, 2. kolo:
Nielba Wagrowiec - Vive Tauron Kielce 20:36 (8:16)
Slask Wroclaw - Wisla Plock 21:40 (8:20)

Foto: www.vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!