Nogomet

Video: Olympiakos priredio prvo iznenađenje, viceprvak Europe svladan u Pireju

Josip Piršljin • utorak, 16.09.2014.
Video: Olympiakos priredio prvo iznenađenje, viceprvak Europe svladan u Pireju
Foto: EPA

Madridski Atletico nije na dobar način ušao u novu sezonu Lige prvaka. Doprvaci su gostovali na "vrućem" terenu u Pireju gdje su od Olympiakosa izgubili rezultatom 3:2. Mario Mandžukić je pogotkom vratio nadu Atleticu da može izbjeći poraz, no to se ipak nije dogodilo. U drugoj utakmici skupine A nije bilo iznenađenja, Juventus je uzeo tri boda protiv Malmöa.

Juventus - Malmö 2:0

Odlučni da u ovoj sezoni ne ispadnu već u grupnoj fazi, nogometaši Juventusa ozbiljno su pristupili utakmici protiv Malmöa. Stara dama ipak nije slavila toliko uvjerljivo, no pobjedi od 2:0 nitko od navijača crno-bijelih neće previše prigovarati. Jako dobru utakmicu odigrao je napadač Carlos Tevez koji se dva puta upisivao u strijelce.

Iako su mogli igrati i Pirlo i Vidal, Allegri ih je ipak htio sačuvati napora protiv Malmöa jer u subotu je derbi protiv Milana. U sredini veznog reda Stare dame stoga su zaigrali Asamoah, Marchisio i Pogba, dok su u vrhu napada bili Tevez i Llorente.

Na Juventus Areni domaći su očekivano imali inicijativu, no žilavi Šveđani odlično su se branili i opasno prijetili iz kontranapada. U 19. minuti imali su sjajnu šansu povesti u Torinu, ali Bianconere je spasio vrlo dobrom reakcijom vratar Buffon. Juve nije imao previše rješenja u ofenzivnom dijelu igre, tek u 43. minuti imao je nešto bolju priliku kada je Llorente zakasnio na ubačaj Lichtsteinera.

Juventus je bio nešto angažiraniji početkom drugog poluvremena, a do vodstva je konačno došao nakon sat vremena igre. Tevez je odlično ispratio akciju Asamoaha koji mu je dodao petom i zabio za 1:0. Argentinac je dobar nastup zaokružio novim pogotkom u sudačkoj nadoknadi kada je iz slobodnog udarca još jednom matirao Olsena.

Olympiakos - Atletico Madrid 3:2

Veliku pobjedu i ogromni poticaj za daljnje natjecanje ostvarili su nogometaši Olympiakosa koji su na svom stadionu Karaiskakis pobijedili viceprvaka Europe Atletico iz Madrida. U redovima poražene momčadi svih je 90 minuta odradio Mario Mandžukić koji je pritom zabio i vrlo lijep pogodak.

Grčka je momčad na krilima svojih navijača ušla vrlo hrabro protiv španjolskog prvaka i finalista Lige prvaka. Olympiakos je htio iznenaditi Atletico, a u tome je uspio u 13. minuti kada je poslije kornera Masuaku došao do lopte i preciznim udarcem pronašao put do mreže Jana Oblaka.

Madriđani se nisu uspjeli brzo oporaviti, domaća je ekipa nastavila prijetiti, a do novog gola stigla je u 31. minuti. Dominguez je prošao po lijevoj strani i ubacio prema Afellayu koji koristi lošu reakciju gostujuće obrane i postavlja 2:0. Atletico je u tim trenucima izgledao dosta loše, no dojam je popravio Mandžukić pred kraj poluvremena kada je smanjio poslije udarca glavom na ubačaj Ansaldija.

U nastavku utakmice Rojiblancosi su zaigrali puno bolje. Počeli su sve više ugrožavati vrata Roberta Jimeneza, no doživjeli su još jedan šok u 73. minuti. Kasami je prošao po desnom boku, pronašao Mitroglua koji se okreće i vara obranu gostiju, te zabija za 3:1. Pred kraj dvoboja uspio je još Griezmann smanjiti na 3:2, ali više od toga gosti nisu mogli.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Juventus2:0Malmö
Olympiakos3:2Atlético Madrid
1Atlético Madrid 614:3+1113
2Juventus 67:4+310
3Olympiakos 610:13-39
4Malmö 64:15-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.09.2014. u 06:58
    I ovakvog napadaca onaj blesavi izbornik(bivsi) Argentine Sabella nije vodio na SP,a bolji skup od Higuaina i Palacia...jer one dvije ciste sanse pri rezultatu 0:0 sta su ova dva konja promasila Tevez bi to sa lakocom pospremio i sad bi Argentina bila svjetski prvak...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2014. u 02:16
    Hvala Bogu na Tevezovoj klasi, mislim da s ovakvom igrom i pristupom bi atletico dva puta tukao juvea a olympiakos ne bi izgubio protiv juvea sigurno u dvije utakmice. Problem je ova 352 formacija sa llorenteom, previše je providna igra i spora, Fernando jednostavno nije za takvu formaciju jer juve... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • etti16.09.2014. u 23:00
    Završio je izlet Šveđana u Torinu, kući nose jednu lijepu uspomenu. Ispisana je kandidatura za prvo mjesto skupine, osobito nakon poraza Atletica
    etti
  • Obrisan korisnik16.09.2014. u 22:57
    Ovakvu hrpu pedera kao ove Grke dugo nisam vidio. Trgaju se maksimalno, isto kao Atletico, ali sa puno vise podmuklosti. Zasluseno su tukli, ali se nadam da ce ih Atletico razbiti u Madridu. A najvece smece je onaj Manniantis, kao ozljedjen, ali ne toliko da se ne bi mogao kaciti sa protivnikom.
    Obrisan korisnik